Sivas Cumartesi Pazarı ve bölge otoparkı hizmete açıldı

Cumartesi Pazarı ve bölge otoparkı hizmete açıldı

Paylaş
Cumartesi Pazarı ve bölge otoparkı hizmete açıldı

Cumartesi Pazarı ve bölge otoparkı hizmete açıldı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi tarafından üstü kapatılarak modernize edilen Cumartesi Pazarı, Bölge Otoparkı ve Çok Amaçlı Etkinlik Alanı hizmete açıldı.
Şehir genelinde caddelerin ve yolların üzerine kurulan pazarları daha kullanışlı ve modern mekanlara taşıyan Sivas Belediyesi, bu alanların üzerini dayanıklı ve estetik malzemelerle kapatarak daha fonksiyonel hale getirdi. Yağışlı havalarda da kullanım kolaylığı sağlayan mekanlar, diğer günlerde ise toplu organizasyonlara ev sahipliği yaparak aynı zamanda otopark hizmeti de veriyor. Bu kapsamda Sivas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cumartesi Pazarı, Bölge Otoparkı ve Çok Amaçlı Etkinlik Alanının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili İsmet Yılmaz, Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Sami Aydın, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, kurum müdürleri, pazar esnafları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Sami Aydın'a teşekkür ederek pazarın hayırlı olmasını diledi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise, geçmiş dönemdeki Sivas ile günümüzdeki Sivas'ı kıyaslamanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Hava kirliliği, su sorunu, altyapı sıkıntıları, yol ve kaldırım problemleri tarih oldu. Köprüler, kavşaklar, alt geçitler, tüneller, otoparklar, atık su ve içme suyu artırma tesisleri, park ve bahçeler ile daha sayamadığımız birçok alanda Rabbime şükürler olsun bu şehirde her şey değişti. Sivas bunu biliyor, gözü olan görüyor, kulağı olan duyuyor, kalbi olan hissediyor. Hakkın ve halkın rızasını kazanmak için gece-gündüz demeden, ailemizi, ticaretimizi ihmal ederek bu hizmetleri hayata geçirdik" dedi.
Konuşmaların ardından Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın il protokolüne yapılan hizmetlerden ötürü günün anısına tablo hediye etti. Daha sonra protokol üyeleri kurdele keserek Cumartesi Pazarı, Bölge Otoparkı ve Çok Amaçlı Etkinlik Alanının açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı