Gündem Cumhurbaşkanı AK Parti Grup toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı AK Parti Grup toplantısında konuştu

Paylaş
Cumhurbaşkanı AK Parti Grup  toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan Mescid-i Aksa kriziyle ilgili "İsrail en büyük zararı kendisinin göreceği bir yola sapıyor" dedi, Almanya ile yaşanan gerilime de değinerek, "Sizdeki hukuk da bizdeki guguk devleti mi?" ifadelerini kullandı. Son günlerde tartışılan S-400 füzeleri için de imzaların atıldığı söyledi.

İşte satır başları...

Ülke liderleri ile yaptığım görüşmelerde birçok bölgesel meseleyi ele alma fırsatı bulduk. Sorunlarımızı samimiyetle konuşmanın yollarını aramamız gerekiyor.

Gerçekleştirdiğimiz temasların Katar krizi bağlamında çok önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Bölgenin istikrarı, huzuru için çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Kardeşler arasında krize neden olan gerilimin inşallah en kısa sürede hallolacağına inanıyorum.

Müslümanların 3. kutsal mabedleri Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır.

Yıllarca okul kitaplarında okutulan 'Araplar bizi arkamızdan vurdu' yalanını artık arkada bırakmanın zamanı gelmiştir.

İsrail tanıdığımız diplomatik ilişki kurduğumuz bir devlet. İsrail'in meşruiyeti Filistine gösterdiği saygı ölçüsünde anlamlıdır. Kudüs statüsüne saygı duymayan bir İsrail en büyük zararı kendisinin göreceği bir yola sapıyor demektir.


"BURADAN ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"


Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İmkanı olan herkes bulduğu her fırsatta Mescid-i Aksa'yı ziyaret etsin. Gidemeyen de yardım göndersin. Bizler Mescid-i Aksa'ya ne kadar sahip çıkarsak gözlerini oraya dikenlerin işi de o kadar zorlaşır. Gelin Kudüs'e sahip çıkalım. Ülkemizde ne sinagoglar ne havralara yönelik saldırılara karşı gerekli tedbirleri aldık. Ciddi bir şey yaşanmadı. Bu dinimize göre yanlıştır yasaklanmıştır. Biz sadece Kudüs'te Müslümanların kutsallarına saygı gösterilmesini, geleceklerinin güvence altına alınmasını istiyoruz. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişine engel olan tavrını şiddetle kınıyoruz. Kendilerine söyledim. İbadete giden Müslümanlara terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz. Şu anda yapılan terör bahanesiyle Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişimidir. İsrail Cumhurbaşkanına telefonla bu konudaki düşüncelerimi ilettim. Bütün İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelere bunu bildirdim. Körfez turunda bu konuyu etraflıca ele aldım. Ürdün kralıyla etraflıca görüşme imkanım oldu. Özellikle metal bariyerlerle ilgili kaldırılma kararının alındığını duyduk temenni ederiz ki gerisi de gelir.


"ARTIK ÖYLE BİR TÜRKİYE YOK"


Bir süredir ABD'si Almanyası Hollandası Türkiye'ye dair anlaşılması zor bir tutumun tezahür ettiğini görüyoruz. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, bize verilen sözler çiğnensin sesimizi çıkarmayalım. Kendilerinin ajanları ülkemizde cirit atsınlar biz bir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye'nin bakanına konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip cirit atacak yok böyle bir şey.


"SİZDEKİ HUKUK DA BİZDEKİ GUGUK MU?"


Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle ilgili taleplerimize 'yargının konusu' diyen ama hiç bir dosyayı göndermeyen kendileri. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu ya? Niye birden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor? Üstelik delikanlıca da yürütmüyorlar ekonomi gibi bel altı vuruyorlar.


"AJANLARININ TEPESİNE BİNMEYE DEVAM EDECEĞİZ"


Eskiden tehditlerini süslü kelimelerin arkasına saklayarak yapıyorlardı şimdi alenen yapıyorlar. En azından artık daha dürüst davrandıkları için müteşekkiriz. Gezi olaylarına umut bağladılar olmadı, FETÖ'ye bağladılar olmadı bir ara DEAŞ'ı üzerimize salmaya çalıştılar olmadı hala ümitlerini kesmediler ama hiç heveslenmesinler PKK/PYD/YPG'den de bir şey çıkmayacak. YPG'yi kullanmayın SDG'yi kullanın. Suriye Demokratik Güçleri. Farklı kesimler üzerindeki arayışların hepsinin farkındayız. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ediyorum.


"ALMAN FİRMALARIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA YOK"


FETÖ soruşturmalarıyla ilgili rutin bir işlemi büyütüp Alman firmaları kara listeye kadar götürdüler. Alman firmalarıyla ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur. Bu bir yalandır hedef saptırmadır.


"S-400'LER İÇİN İMZALAR ATILDI"


Dün akşam bir basın mensubu arkadaşımız sordu. 'ABD'de S-400 lerle ilgili anlaşma gerilime neden olur' dedi. Neden gerilime neden olsun? Bir ülke kendi güvenliği için arayış içindedir. Ortak üretim tercih sebebidir. İmzalar atıldı. İnşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Ortak üretimler süreci başlatacağız.


"KİME ÇATTIĞINIZI BİLDİĞİNİZE EMİN MİSİNİZ?"


Türkiye'deki OHAL'i bahane ederek karalama kamyanları yapanlar zaman zaman aynı uygulamalara başvuranların adlarını zikretmezler. Yahu eyaletler aynı kararı alıyor bizde olunca niye sesiniz çıkıyor? Kaldı ki bizdeki OHAL terör örgütlerine yöneliktir şirketlere değil. Buna rağmen bizi tehdit etmekten geri durmuyorlar. Türkiye'yi ambargo tehditleriyle korkutacağınızı sanıyorsanız öncelikle çok büyük bir bedeli göze almanız gerekir. Siz kime çattığınızı bildiğinize emin misiniz?


"SURİYELİLERE YÖNELİK KASITLI HABERLERE KARŞI DİKKATLİ OLUN"


Suriyelilere yönelik provokasyonların arkasında hangi güçlerin olduğunu az çok biliyoruz. Suriyelilere yönelik kasıtlı haberlere karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum. Bu konuyu tahrik etmek isteyenler en az PKK ya da FETÖ kadar tehlikeli olduğu bilinmelidir.


"CİHAT ELİNDE SİLAHLA DOLAŞMAK DEĞİLDİR"


Son günlerde 'Cihat cihat' bir şey geçiyor bu elinde silahla dolaşmak değil ki. Cihat dediğin olay nefisle mücadeledir. Bunu halletmeliyiz.


ORDU'DA PROTOKOLDE YAŞANAN KAVGA


Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum, kusura bakmasınlar. Biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar, gereğini yapsınlar. Bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü 2019 bir kırılma noktasıdır. AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Önce şu hareket kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Birbiriyle dayanışma içinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz.? Bize ne oluyor ki birbirimize karşı farklı nazarlarla bakıyoruz?