Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Teröristler Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Haberin Devamı

-Geniş bir gündem içerisinde zaman zaman görüş ayrılıklarının olması doğaldır. Bunları diplomasinin imkanlarını kullanarak aşmaktır. Türkiye ve Almanya bu başarıyı defalarca göstermiş ülkelerdir. Son zamanlar da yaşananları geride bıraktığımıza inanıyorum.

"DÜNYANIN HERHANGİ BİR ÜLKESİ DE OLSA BÖYLEDİR"

-Özellikle bir konunun altını çizmeden edemeyeceğim. Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşlar konusunda endişelerini, Türk gazeteciler, sendikacılar, hukukçular, aydınlar için endişelerini şöyle bir açıklığa kavuşturacağım. Herhalde teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok. Eğer benim ülkemde teröre buluşuyorsa birileri bu hangi sınıftan oluyorsa olsun, bizim hukukumuz onu cezalandırıyorsa yargı makamları da gereğini yapar. Bu Almanya'da da olsa böyledir dünyanın herhangi bir ülkesi de olsa da böyledir.

Haberin Devamı

"ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞMASI DOĞRU MU?"

-Terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın binlerce mensubu Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Halbuki bunlar yasaktır. Yüzlerce, binlerce insanımı öldürmüş olan bu insanların elini kolunu sallayarak dolaşması doğru mu? Gazeteci deniyor bu gazeteci teröre bulaşmışsa Türk yargısı kabul etmişse bunu savunabilir miyiz? İşte bunlardan bir tanesi de sözde gazeteci bir boşluktan yararlanarak kaçmış ve Almanya'ya gelmiştir. Kendisi el üstünde tutulmuştur. Benzer bir şey acaba burada yapılıp da Türkiye'ye kaçmış olsa...

"BİZ ONLARIN YAPTIKLARINI YAPMADIK"

-Kendileri bizden gazetecileri istediler. Biz onların yaptıklarını yapmadık. Yargımız bu konuda elinden geleni yaparak bir tanesi tutuksuz yargılanmak üzere bir tanesi de bırakılmıştır. Benim ülkemde mahkum olmuş olan buraya geliyor, biz kendisini istiyoruz ama verilmiyor.

"KONUŞMAK ZORUNDA KALDIM"

-FETÖ terör örgütü binlercesi ne yazık ki elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Ben aslında bu akşam bunları konuşmak istemezdim. Sayın başkan bunları dile getirince konuşmak zorunda kaldım. Halbuki biz bunları gündüz aramızda konuştuk. Tekrar konuşmaya gerek yoktu. Bu sofrayı ben muhabbet sofrası olarak görüyordum.