Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Ankara Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı"na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın 25 ilçesinde adayları açıkladı. 25 adaydan 3'ü Cumhur İttifakı kapsamında MHP'den gösterildi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

2019 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Biz Ankara'yı çok sevdik, Ankara da bizi çok sevdi. 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmıyor, bırakmayacak. Bu sevda ile Ankara için en iyisini en güzelini, en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart 2019 seçimleri için de aynı anlayışla milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içerisindeyiz. Bugün isimlerini paylaşacağımız arkadaşlarımızın hizmetlerinde inşallah daima yanlarında olacağız. Ankara, siyasetin de hizmetin de en iyisine layıktır. Ankara, Türkiye'nin vitrinidir.

"ANKARA'DA YENİ BİR DEĞİŞİMİ BAŞLATIYORUZ"

Aday adaylarımızın içerisinde istişarelerimizi yaptık. Sizlere açıklayacağım isimleri gerek büyükşehir gerek ilçe belediye başkan adayları olarak belirledik. Yılının 365 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan hiç bir isminde AK Parti'de vekil, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olması mümkün değildir.

Haberin Devamı

"ÇANKAYA'NIN İSMİ BÜYÜK AMA HİZMET BERBAT"

Çankaya'nın ismi büyük ama hizmete bakınca berbat. Yenimahalle aynı. Yenimahalle'yi eski olmaktan çıkarıp gerçekten yeni yapalım. Size öyle bir büyükşehir belediye başkan adayı çıkardık ki biliyorsunuz 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Genel Başkan Yardımcı'mızı Ankara'ya büyükşehir belediye başkan adayı yaptık. Cumhur İttifakı olarak burada çok ciddi bir adımla Ankara'da yeni bir dönüşüm, değişimi 1 Nisan'dan itibaren başlatacağız.

'YÜKSEKÖĞRENİMİ ULAŞILABİLİR KILDIK'

İktidara geldiğimizde Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet bu dört temel taş üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştim. Eğitimde ilk önce eğitimin altyapısı ile ilgili tıkanıklıkları gidermek için hamle başlattık. 1 milyon 32 bin kişi destek personeli ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapıyor. Yükseköğrenimi ulaşılabilir kıldık. Lisans öğrencilerinin kredi burs oranları geldiğimizde 45 TL'ydi, Ocak itibarıyla bunu 500 TL’ye çıkardık. Master öğrencilerini 1000 TL, doktorayı 1500 TL’ye çıkardık.

'EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ'

Haberin Devamı

Bay Kemal öğrencilerin kalacağı yurt yok diyor. Türkiye’de ne kadar yurt var haberi yok. Çünkü kılavuzu karga, sıkıntı burada. Yurt yapımlarımız yine devam ediyor. Katsayı, okul katkı payı gibi engelleri ortadan kaldırarak her öğrencimizin yüksek öğrenime gelişini kolaylaştırdık. Önümüzdeki dönem için hedefimiz eğitim öğretimde kaliteyi yükseltmek olacaktır. Söz verdiğimiz 37 stadyumdan, 16 adedini tamamladık. Lisanslı sporcu sayısı 278 binden 8 milyon 360 bine çıkardık.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

Bizim meşruiyetimizi cumhurbaşkanlığımızı sorguluyor. Bay Kemal önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula. Kılıçdaroğlu meşru değilisn. Bir an önce git de CHP'nin tabanı da rahatlasın. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday bile olamadı. Türkiye'nin Türk milletinin ve kalbi bizimle atan kardeşlerimizin hakları, hukukları söz konusu olduğunda tarafımız bellidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı:

Akyurt Belediyesi: Hilal Ayık

Altındağ Belediyesi: Asım Balcı

Ayaş Belediyesi: Burhan Demirbaş

Haberin Devamı

Bala Belediyesi: Ahmet Buran

Beypazarı Belediyesi: Tuncer Kaplan

Çamlıdere Belediyesi: Hazım Caner Can

Çankaya Belediyesi: Amber Türkmen

Çubuk Belediyesi: Baki Demirbaş

Elmadağ Belediyesi: Gökhan Küçükçelebi

Evren Belediyesi: Hüsamettin Ünsal

Güdül Belediyesi: Muzaffer Yalçın

Haymana Belediyesi: Özdemir Turgut

Kahramankazan Belediyesi: Serhat Oğuz

Kalecik Belediyesi: Duhan Kalkan

Keçiören Belediyesi: Turgut Altınok

Kızılcahamam Belediyesi: Süleyman Acar

Mamak Belediyesi: Murat Köse

Nallıhan Belediyesi: İsmail Öntaş

Pursaklar Belediyesi: Ayhan Yılmaz

Sincan Belediyesi: Murat Ercan

Şereflikoçhisar Belediyesi: Melih Memiş Çelik

Yenimahalle Belediyesi: Veysel Tiryaki

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI

Etimesgut Belediyesi: Enver Demirel (MHP)

Gölbaşı Belediyesi: Ramazan Şimşek (MHP)

Polatlı Belediyesi: Mürsel Yıldızkaya (MHP)

SALON DIŞINDA ÖNEMLİ MESAJLAR

Tanıtım toplantısı öncesi vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''25 ilçeden 3'ü Cumhur İttifakı gereği MHP'den'' dedi.

Tanıtım toplantısı öncesi vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Cumhur İttifakı'nı inşallah Ankaramızda başkentimizde karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Bakın biz Başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Herhangi bir ilçeden belediye başkan adayı değil 5 dönem Kayseri'yi yönetmiş bir belediye başkanı daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı yapmış bir kardeşimiz.''