Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'yi yıkıyoruz Pazartesi lansmanını yapacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'yi yıkıyoruz Pazartesi lansmanını yapacağım

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'yi yıkıyoruz Pazartesi lansmanını yapacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Turizm Şurası'nda konuştu. Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılıp yerine daha büyüğünün yapılacağını söyledi ve şöyle devam etti: Pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım. 2019'un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız."

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Turizmde bir çekim alanı oluşturamamızın nedeni nedir bunu görüp çıkarmamız lazım. Turizmin bir sektör haline dönüşmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıkmıştır. Bugün artık dünya ekonomisine yaklaşık 7,5 trilyon dolar katkı sağlayan bir sektörü konuşuyoruz. Turizmin son derce hassas bir sektör olduğunu unutmamalıyız. Küresel, bölgesel tüm gelişmeler turizmi etkilemektedir. Bu gerçeği son yıllarda biz çok iyi yaşamış bir ülkeyiz. Ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizme ciddi bir darbe vurmuştur. Artık sektörün yaşadığı kötü dönemi geride bırakmaya başladık. Turizmde artık yükseliş dönemindeyiz. Devletimiz yanında olmaya devam edecektir. İnsanlar artık eğlenmek için bir ülkeden bir ülkeye gitmiyorlar. Lezzetli bir yemeği yemek kadar o yemeğin nasıl yapıldığını da görmek istiyorlar. Bu yüzden turizmi belirli alanlarla kısıtlamak mümkün değildir. Doğru değerlendirirsek bu yeni anlayıştan en karlı çıkacak olan biziz.

Gaziantep gastronomi alanında UNESCO yaratıcı şehirler listesine alınmıştır. Çanakkale antik şehri çok büyük bir değerdir. 2018 yılının Truva yılı ilan edilmesi ümit ediyorum ki bu eksiğimizi giderme yolunda bir fırsat haline dönüşür.


"YALANLARIN EN BÜYÜK PANZEHİRİ HAKİKATLERDİR"


Turistin beklentileriyle elimizdeki imkanları en ideal şekilde bir araya getirdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok.

Türkiye son bir kaç yıldır güvenlik sornları yanından ekonomik saldırılara da maaruz kalıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarını artık kimse ciddiye almıyor. Biz işimize bakacağız yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizi ziyaret edenler burada gördükleri manzara ile kendi devletlerinin uyarılarını yan yana getirdiğinde gerçeği kavrayabiliyor. Yalanların en büyük panzehiri hakikatlerdir.


"PAZARTESİ GÜNÜ LANSMANINI YAPACAĞIM"


Burası Ankara'daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz. 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz oraya daha büyüğünü çok çok farklı modern bir mimariyle Pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım. 2019'un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız. Proje çok çok güzel. Bugünkü mevcut projeyle mukayese edilemeyecek derecede zengin.