Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iş 12 saatlik operasyon değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iş 12 saatlik operasyon değil

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iş 12 saatlik operasyon değil

Darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybedenlerin Fatih Camii'ndeki cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik operasyon değil' dedi

Darbe girişimini İstanbul'da protesto ettiği sırada 45 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ve yine protestolarda hayatını kaybeden bazı kişiler için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da törendeydi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden beri Erdoğan'ın yanında olan Mustafa Varank'a Erdoğan cenazede de başsağlığı diledi. (Altta)

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Çok anlamlı bir cenaze töreninde sizinle birlikteyiz. Kurucusu olduğum partimin kurucuları arasında olan değerli hocamız Nevzat Yalçıntaş'ı hakka uğruluyoruz. Bunun yanında yine 15 Temmuz şehitlerimiz varç Bu şehitlerimizi de peygamberlik makamı sonrasındaki en yüce makama uğurluyoruz. Ülkemizin birliğine berbaerliğine kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllarından aldıkları devletimizi ele geçirme girişimi 15 Temmuz'da silahlı eyleme dönüşmüştür. (Fethullah devlete hesap verecek sloganları)

Haberin Devamı

Yaptığımız çağrıya tüm vatandaşlarımızın icabet etmesi meydadnları gümbür gümbür doldurması, sonra da onların tankı topu varsa bizim de imanımız var diyerek sokağa çıktılar. Bu genç kardeşlerimizin tank paletlerinin altına yatması bir imanın işaretidir. Şu an itibariyla şehitlerimiz var. (İdam isterizsloganları) Dün de ifade ettim, halkın talebi bir kenrara konulamaz. Bu hak anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır.

Bu zamana kadar bin düşündük bir karar verdik. Aynı şekilde bizler gayet olumlu bir şekilde bu adımı atacağız. Bizler intikamcı değiliz. Bu bakımdan sloganik değil attığımız her adımı düşünerek atacağız.

Bu ülkede bildiğiniz gibi yasama faliyeti var. Yargıyı ele geçiren bu öçrgüt teker teker dökülüyor. Devletin tüm kurumlarında bu virüsler teker teker temizlenecek. Bu virüs kanser gibi bu devletin tüm vücudunu sardı. Metestas yaptı. Bu olayla her olanda hayır vardır kelamı icabınca şu anda çok farklı bir noktaya geldik. İnlerine gireceğiz dedik şimdi tam manasıyla inlerine girdik.

'YAZILI TALEP ETTİK'

Amerika'dan yazılı olarak iade isteyeceğiz. Size defalarca söyledim, bu teröristler Fethullahçı Terör Örgütü'nün temsilcileridir. Şu anda musalla taşında bulunan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.

Gevşeme yok, bu hafta çok önemlidir.Meydanlardan ayrılmayacağız. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir

Haberin Devamı

İlhan Varank için bundan önce görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) tören düzenlendi.

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, kardeşi Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. İlhan Varank kimdir?



Necatibey Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesi'nde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan Prof. Dr. İlhan Varank, YTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu.

Darbecilere tepki için sokağa çıkan İlhan Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbe girişimini protesto ederken açılan ateşte hayatını kaybetti. 1971 doğumlu olan Varank, evli ve iki çocuk babasıydı.


Haberin Devamı