Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çipras ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çipras ile görüştü!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çipras ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyareti kapsamında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki lider basının karşısına geçti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Daha önce üç ayrı başbakan ile görüşmem olmuştu. Rahmetli Celal Bayar'ın Cumhurbaşkanlığı dönemindeki resmi ziyaretten sonra ilk defa Cumhurbaşkanı olarak ben resmi ziyareti gerçekleştiriyorum.


"HİÇBİR KOMŞUMUZUN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDE GÖZÜMÜZ YOK"


Türkiye ve Yunanistan artık bir şeye inanmalı; Bardağın boş tarafını bir kenara koyup, dolu tarafına yönlenmeliyiz. Müzakerelerimizi buna göre yapmalıyız. Aslında halklarımızın birbiriyle ortak yanları çok. Yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım. Türkiye olarak hiçbir komşu ülkenin toprak bütünlüğü noktasında herhangi bir gözümüz yok.

Burada soydaşlarımız var sizin de bizde soydaşlarınız var. Keşke geçmişteki bazı yanlışlar olması nedeniyle bir kısım Rum vatandaşları da ülkemizden ayrılmasaydı. Biz o yanlışları artık tarihe bırakıyoruz. Geleceği çok daha sağlam zeminde inşa etmeliyiz. Bunun için yapabileceğimiz çok şey var.
Eğer gerçekten söylem birliğini oluşturabilirsek, ortak akıl oluşturabilirsek bunları çözeriz. Yunanistan halkına şahsım ve halkım adına kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum.