Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye koruma tepkisi: Bu nasıl hukuk?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye koruma tepkisi: Bu nasıl hukuk?

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye koruma tepkisi: Bu nasıl hukuk?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki devlet protokolü iftar programında konuştu

ABD'nin korumalar hakkında tutuklama kararı vermesine tepki gösteren Erdoğan, "Korumalarım hakkında yakalama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl yasa, bu nasıl hukuktur? Siyasi ve hukuki mücadelemizi vereceğiz." dedi.

AMERİKAN POLİSİ DOKUNMUYOR


Ankara Devlet Protokolü ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Amerika ziyaretinde PKK’lı ve FETÖ’cü teröristler tarafından yapılan gösterilere Türk vatandaşlarının ve koruma polislerin müdahale etmesi olayına ilişkin 2 vatandaşın gözaltına alınması ve 12 koruma polisi için tutuklama kararı çıkartılmasına ilişkin, “PKK terör örgütü, FETÖ’cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar.

Amerikan polisi dokunmuyor. Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan bizim soydaşlarımızdan, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeriye almışlar. Böyle şey olabilir mi? Diğer taraftan da benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkartmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur. Bu korumalar beni korumayacaksa niçin ben bunları yanımda Amerika’ya götürüyorum” açıklamasında bulundu.

BU NASIL YASA, NASIL BİR HUKUKTUR


Son Amerika ziyaretinde PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlerin kendisine yönelik yaptıkları gösterilere Türk vatandaşlarının ve korumaların müdahale ettiği olayı hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: “Amerika’daydım, son ziyaretim, PKK terör örgütü, FETÖ’cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi dokunmuyor.

Acaba benzer bir şey Türkiye’de yapılmış olsa tavır ne olur? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan bizim soydaşlarımızdan, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeriye almışlar. Böyle şey olabilir mi? Diğer taraftan da benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkartmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur. Bu korumalar beni korumayacaksa niçin ben bunları yanımda Amerika’ya götürüyorum. Amerika’nın Hansı ile Corcu ile mi ben kendimi koruyacağım?

KİMSEYE EMANET EDEMEYİZ


Amerika’nın liderleri ülkeme geldiği zaman bırakın Türk şoförünü, Türk polisini bile arabaya oturtmazlar. Biz oraya gittiğimizde ‘hayır, illa biz kendi koruma polisimizi buraya oturtacağız.’ Benim polisim var, istemiyorum, ‘yok, biz kimseye emanet edemeyiz.’ Bir de böyle caka satıyorlar. Tabİi bunun çeşitli siyasi, hukuki mücadelesini vereceğiz ama bu tür gerçekleri anlatmak istiyorum.

Dünyada kanun denince, hukuk denince neyi, nasıl anladıklarını çok iyi bilmemiz lazım. İsimlerimizi tarihe altın harflerle yazdırmakta, suya yazılan yazı misali kaybolup gitmekte bizim elimizdedir. Gelin ülkemizin bu yeni kurtuluş savaşını hep birlikte verelim. Her birimiz kendi cephemizde milletimize zaferlerin en büyüklerini armağan edelim” dedi.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 koruması hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından, ABD Büyükelçisi John Bass Dışişleri'ne çağrıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Washington polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği önünde meydana gelen olaylara müdahil olan 12 koruma hakkında yakalama kararı çıkardı.

NE OLMUŞTU?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti esnasında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde toplanan terör örgütü PYD/PKK yandaşları izinsiz gösteri düzenlemiş, ABD polisi yetersiz kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gidenler ile Türkiye aleyhine slogan atan grup arasında arbede çıkmıştı.


Türk koruma polislerine ABD'den yakalama kararı


Amerika'da taşkınlık çıkaran PKK yandaşlarını Türk korumalar durdurdu