Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye bir şok daha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye bir şok daha!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye bir şok daha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kanaat önderleriyle buluştu. Erdoğan toplantıda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandumuyla ilgili konuştu, "Bütün hava sahaları da kapatılacak. Kim gelecek nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Hassas bir dönemde bir kez daha sizlerle birlikte istişare etme imkanı bulduk. İçinde bulunduğumuz kadim coğrafya gerçekten de sancılı bir dönemden geçiyor. Bu dönemin parolası da böl, parçala, yönet hatta yut. Bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle sokulmuştur. Suriye'nin kuzeyinde itirazlarımıza rağmen oluşturulmaya çalışılan terör kantonları bu karanlık projenin planıdır.

Bundan bir asır önce dönemin sömürgecileri ulusçuluk kartını açmışlardır. Şu anda etnik ve mezhepsel yönden dizayn etmeye çalışıyorlar. Babalarının yerini oğullar, zalimlerin yerini başka zalimler almakla birlikte senaryo değişmiyor. Sözler hiçbir zaman tutulmamış, hayaller gerçekleşmemiştir.


"BÖLGEYİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"


Bölgeyi etnik ve mezhep üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar.

Yaşanan kaosun ardından elde kalan tablo senaryonun sahipleri dışında kimseye mutluluk getirmemiştir.

Bölgemize yönelik bu kanlı senaryonun önündeki en büyük engel hiç şüphesiz Türkiye'dir. Güçlü Türkiye bölgesel huzur ve istikrarın güvencesi demektir.

Dış politikada etkin Türkiye, kurulan tezgahı sahiplerinin başına geçiren ülke demektir. Biz ülkemize çizilen sınırlara eyvallah demediğimiz üzerimize geçirilen deli gömleğini yırtıp attığımız için hedef alınıyoruz.


"AMAÇ TÜRKİYE'Yİ GÜNEY'DEN KUŞATMAK"


Şimdi Suriye'de ve Irak'ta oynan bölme, parçalama oyunlarının amacı Türkiye'yi güneyden kuşatmaktır. Burada ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Bu oyunu da bozacağız hiç şüphem yok.


"HAVA SAHALARI KAPATILACAK"


Bugün sizlerle açık yüreklilikle konuşacağım gizli saklı olmayacak. Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgenin tehlikeye atılmasına izin veremeyiz. Referandum denilen olay bir sebeptir. Netice bundan sonrasıdır. İş bitmedi. Bütün hava sahaları da kapatılacak. Kim gelecek nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Memurunun maaşını ödeyemedin bize geldin. Başbakanlığım döneminde kendisine iki milyar dolar kredi açtım memurunun maaşını ödesin diye. Arkasında bir İsrail var. Onlar sana dost değil. Bu yapılan dört dörtlük nankörlük.

Hele hele DEAŞ'la mücadelenin getirdiği kaosu fırsata çevirmek asla kabul edilebilecek bir davranış değil. '16 yaşından beri hayalim' diyor. Ya laf mı? Otur oturduğun yerde.


"BU IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE İHANETTİR"


Türkiye'nin IKBY yönetimine karşı koyduğu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle ilgilsi yoktur. Bizim tepkimiz Irak'ın birliğe ihtiyacı olduğu dönemde böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır. Bu Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanettir. Biz kim bize geldiyse kapımızı açtık makamımızda onları kabul ettik. Bizim bakışımız farklıydı. Özel temsilcilerimizi göndermek suretiyle ilişkilerimizi iyi tutmanın gayreti içinde olduk. Gösterdiğimiz tepki karşısında ülkemizin iç güvenliğiyle iligili aba altından sopa gösterilmesi tam bir hoyratlıktır. Yapılan referandumun hiç bir meşruluğu ve temeli yoktur. Irak parlamentosu kabul etmiyor. Anayasa etmiyor. Daha baştan bittin. Bu ne çocukluktur? Yaptım oldu yok. Boşta kalırsın. Bu girişim ne bölgedeki kürt kardeşlerimizin ne de diğer Irak halkının hayrına olamaz. Yapılan açıklamalar bu işin arkasında kimin olduğunu ortaya koyuyor.

Terör örgütlerine doğrudan veya dolaylı destek veren kimse bu ülkenin ekneğini yemeyi hak etmiyor demektir. Bu topraklarda tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunu yaparken de demokrasiden hukuktan asla taviz vermeyeceğiz.


"MART'TA TÜRKİYE BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAK"


Mart'ta yapılcak yerel seçimlerle Türkiye bir değişim yaşayacak, Kasım seçimlerinde Başkanlık sistemiyle ilgili karar verecek. Her türlü desteği siz kanaat önderlerimizden bekliyoruz.

Bizim youn planımız önce 2023 hedeflerine ulaşmak ardından Rabbim bize 2053 için tabi ki ömür vermeyecektir. İnşallah torunlarımız görür diye düşünüyorum. Onlar da dedelerinin onlara bıraktığı Türkiye'den mutlu olsunlar.