Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran dönüşü Meral Akşener açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran dönüşü Meral Akşener açıklaması

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran dönüşü Meral Akşener açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için gittiği İran ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yeni parti kurma hazırlığı içinde olan Meral Akşener'le ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, resmi temaslar ve iki ülke arasında imzalanacak anlaşmalar için İran'a ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de Tahran'a gitti. İki ülke arasında önemli anlaşmalara imza atıldı.

İran dönüşü Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a MHP'den olaylı bir şekilde ayrılan ve Ekim ayı sonunda yeni bir parti kuracak olan Meral Akşener'le ilgili görüşü soruldu. Cumhurbaşkanı, "Daha partisini bile kuramamış kişileri gündeme getirmenin anlamı yok" ifadesini kullandı.


AKŞENER: ERDOĞAN KENDİSİNE 'BİR KADINDAN KORKTU' DEDİRTMEZ


Akşener geçtiğimiz günlerde, “'Bu partiyi kurdurtmazlar ve Meral Akşener hapsedilir' şeklinde dedikodular var. Ben sayın Erdoğan’ı tanıyorum. Kendisi için ‘bir kadından korktu’ dedirtmez. Bu parti kurulur, bana da bir şey olmaz“demişti.