Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'daki katliamla ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'daki katliamla ilgili flaş açıklama!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'daki katliamla ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Mısır'daki katliamla ilgili bir açıklama geldi. Erdoğan, 'Camiye saldıran katillerin İslamla yakından uzaktan alakası yok' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muvazzaf astsubay adaylarının mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Mısır'da yaşanan katliama değindi, "Mısır'da Cuma namazında DEAŞ'ın yaptığı katliam... Bunlar katil bunların İslamla alakası yok... Bunlara nasıl Müslüman deriz?" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Milli Savunma üniversitemizi faaliyete geçirmiştik. Tüm askeri okulları aynı çatı altında toplama düşüncesi eskiden beri vardı. 15 Temmuzun ardından süratle gerçekleştirdik.

Bu yıl hazırlık sınıflarına öğrenciler alarak yeni sistem işler hale getirildi.

Ekim ayında özel kuvvetlerde görev yapacak üst teymenlerimizi mezun ettik.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi askeri okullarda 10 bin 328 öğrencimiz eğitim görüyordu. Şuan da 10 bin 348 öğrencimiz eğitim görüyor.

Astsubaylarımızın ailelerini özellikle tebrik ediyorum.

Maziden atiye bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez inancıyla kültürümüze sahip çıkıyoruz.

Tarihi hakikatlerimizi bilmezsek Suriye, Irak, Balkanlar politikamızı nasıl oluşturabiliriz? Bölgemizde yaşanan hadiseler sebebiyle birilerinin çıkarları zayıflıyor olabilir ama bizim canımız yanıyor. Mustafa Kemal'in ifadesiyle Misak-ı Milli'yi bir tarafa atabilir miyiz? Fırat Kalkanı'nın ne olduğunu anlayabiliyor muyuz? Bizim oralara yönelik hassasiyetimizin altında tarihi gerçekler yatıyor.


"BUNLARIN İSLAMLA ALAKASI YOK"


Bir terör örgütü eliyle yerle yeksan medeniyetimizin kadim şehirlerinin yıkılmasını durdurmak boynumuzun borcudur. İşte buyurun dün, Mısır'da Cuma namazında DEAŞ'ın yaptığı katliam... Bunlar katil bunların İslamla alakası yok... Bunlara nasıl Müslüman deriz? Bütün bu bölgede yeni terör oluşumlarının engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayız. Bir terör koridoru oluşturulurken kenara çekilmemizi isteyen olabilir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez. Bizi oyundan çıkartıp sahanın tamamen dışına atmak isteyenlerin farkındayız. Biz bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için yönlendirmekte kararlıyız.

Maruz kaldığımız çok yönlü saldırıların bizi sahanın dışına atma hamleleri olduğunun farkındayız.


"BİZİ KİMSE AYIRAMAZ"


Türkiye'nin birliğine beraberliğine yönelik saldırı ister içeriden ister dışarıdan her adım bizi can evimizden vurmayı hedefliyor. Bu milletle, değerleriyle oynayıp da iflah olan kimseyi hatırlamıyorum. Biz 80 milyonuyla tek milletiz bizi kimse ayıramaz.

Tek terörist kalmayıncaya dek teröristlerle mücadelemiz devam edecek.