Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'a büyük müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'a büyük müjde!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'a büyük müjde!

Erdoğan, Diyarbakırlılara müjdeleri de sıraladı: "Eski stadı yerine Millet Bahçesi'ne çevireceğiz.350 taş evin inşasına başladık bu rakam bin 500'e çıkacak. Turistler buraya, Dicle Vadisi'ne akın edecek. Diyarbakır'ı hızlı trenle buluşturmak için çalışmalara başladık" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Çok yaşa Diyarbekir. Tarihin, kültürün, medeniyetin şehri Diyarbekir. Sizleri tarihinizden, geleneklerinizde kopararak marijinal örgütlerle aramıza girmeye çalıştılar. Sokaklarda sizi birbirinize kırdırarak tehditle, haraçla aramıza girmeye çalıştılar. İrade, erdem ve casaret ile Türkiye şahlanacak, Diyarbakır şahlanacak.

Diyarbakır uzun yıllar ihmal edilmişti. İzmir, Bursa, Konya'da ne varsa Diyarbakır'da da o olsun dedik. Son 10 yılda terör örgütünün arkasında olduğu gençlere söyleyin 35,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Diyarbakır'ı bir kenara koymadık, buraya ayağa kaldıracağız dedik. Diyarbakır şuanda Doğu'nun, Güneydoğu'nun bir İstanbul'u haline geliyor. En çok yatırım yaptığımız yerlerden biri.İlköğretim öğrencilerimize 560 trilyon destek verdik.

Haberin Devamı

"MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ"

Eski stadı yerine Millet Bahçesi'ne çevireceğiz. İngiltere'nin High Parkı varsa biz de o stadı Millet Bahçesi'ne çevireceğiz. Biz yaparız HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Buradaki evleri bombalamadılar mı? Yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı evlerin altından? Camileri yaktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mıyız? Siz korkuyu korkutan insanlarsınız, ölümü öldüren insanlarsınız. Sağlıkta Diyarbakır'da bin 242 yataklı hastane kazandırdık.

"YENİDEN İHYA VE İNŞA ETTİK"

TOKİ Diyarbakır'da 16800 konut projesini hayata geçirdi. 3 yıl önce Suriçinde istenmeyen olaylar yaşandı. Terör örgütü buraları tahrip etti. Teröristler vatandaşları canlı kalkan olarak kullandı. Biz sadece teröristleri imha etmekle kalmadık, Suriçi'ni adeta baştan sona yeniden inşa ve ihya ettik. Dicle Vadisine 320 dönümlük park yaptık. Teröristlerin gezdiği buralarda inşallah bundan sonra turistler gezecek.

"HIZLI TREN İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Ulaşımda Diyarbakır'da 2002 yılına kadar 44 kilometre bölünmüş yol vardı biz buna 370 kilometre daha ilave ettik. Diyarbakır'ı hızlı trenle buluşturmak için çalışmalara başladık. Diyarbakır'ı sulama projelerimizle yeniden ihya ettik. Diyarbakır havaalanını yeniden ele alarak yıllık 5 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Bay Kemal ve İnce İnce Muharrem'e sesleniyorum, Diyarbakır'a tarımsal desteğimiz 4 kattrilyon oldu.

Haberin Devamı