Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hayır' çadırına ziyaretini anlattı
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hayır' çadırına ziyaretini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada İstanbul'da 'hayır' çadırına yaptığı ziyareti anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sa sözleriyle anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 66'yla verdiğiniz destekle bu kardeşinizi göreve getirdiniz. 16 Nisan'da tüm Türkiye'ye örnek olacağınıza inanıyorum.
Biz bu ülkeyi ölümüne sevdik. Bu sevdanın önünde hapishane demirleri engel olamadı. Şu Avrupa'da hani bir resimde bizim kafamıza silah koymuşlar ya. Zannediyorlar ki biz bu sevdadan vazgeçeceğiz.

"BU KIYTIRIK PANKART MI BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜRECEK?"


15 Temmuz'da başaramadılar. Bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek? Her şey İsviçre Parlamentosu'nun önünde oldu.Siz kimi aldatıyorsunuz? Eğer samimiyetinizi göstermek istiyorsanız ülkenizdeki teröristleri derdest edip kapının önüne koyarsanız o zamana bizim gözümünde ibra olursunuz.


ERDOĞAN, 'HAYIR' ÇADIRINA ZİYARETİNİ ANLATTI


Evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Yanında da hayır çadırı vardı. Evet çadırındakilerle görüştüm. Görüştükten sonra bir de hayır çadırına uğradım. Hayır çadırındakilere neden hayır diyorsunuz dedim. Dediler ki 'Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz' yani şuanda çağdaş bir Türkiye yok mu neyiniz eksik dedim. Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, okullar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı? Ama şimdi bunlar var.

Maalesef tabii bakıyorsunuz. Söylediği lafa bakın. 'Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden Yavuz Sultan Selim ismini koydunuz?' Dedim ki çok ayıp. Yavuz Sultan Selim'in padişah olduğunda Osmanlı'nın toprağı 18 milyon metrekareydi. Böyle bir devletin başında olan sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir.





Ama olaya bakış, mezhepçilik. Hemen arkadan geldi. 'Siz Alevilerle Sünnileri ayırıyorsunuz' dediler. Biz bu ülkede sünni Alevi ayrımı yapmadık. Böyle bir ayrım olsa Sayın Kılıçdaroğlu var. O Alevi, bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim ama Kılıçdaroğlu lanetleyemedi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de CHP'nin 'Hayır' çadırını ziyaret etmişti



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hayır' çadırına sürpriz ziyaret

"İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE DEVAM EDECEĞİZ"


Ulaşımda, Cumhuriyet tarihi 6100 km bölünmüş yapıldı, biz 14 senede 19.000 km bölünmüş yol yaptık. İstanbul'da bu zihniyet 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hayır dedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bu sabah görüştüğüm genç gibi onlar da hayır demişti. Avrasya Tüneli'ne hayır dediler, Osmangazi köprüsü'ne hayır dediler. İsteseniz de istemeseniz de biz bunları yapıp yolumuza devam edeceğiz.

"ANA MUHALEFET TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BERABER YÜRÜYOR"


Biz yeni bir dönemi şuanda ülkemize getirdik. yakın dönemde yaşadığımız bir tecrübe bize istikrarın ve istikrarsızlığın ne olduğunu bize tekrar gösterdi. 7 Haziran seçimlerini hatırlıyorsunuz, koalisyon bile kurulamadı. Ana muhalefet partisi terör örgütü ile beraber hareket etti. şu anda Kandil hayır diyor, Pensilvanya'da FETÖ'nün başı ne diyor hayır. Anamuhalefet bunlarla beraber yürüyor.


Haberin Devamı