Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesle görüşürüz, tek şartımız...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesle görüşürüz, tek şartımız...

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesle görüşürüz, tek şartımız...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Diyarbakır’a yapacağı ziyaret öncesi kentin caddeleri al bayraklar ve Türkçe-Kürtçe yazılı pankartlarla donatıldı. Toplu açılış töreni gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı

Diyarbakır'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; ki dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel atma töreninde konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Diyarbakır Havalimanı'ndan buraya gelirken 14 sene önceki Diyarbakır'ı düşündüm. Neydi, ne oldu. 14 yılda Diyarbakır'a 30 milyar TL yatırım yaptık. Elinde silah dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz. Biz ihya ediyoruz, biz Diyarbakır Belediyesi'nin önüde hüngür hüngür ağlayan çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz.


"NE TERÖR ÖRGÜTÜ NE DE BAŞKA BİR MÜSİBET SİZE DOKUNAMAZ"

Biz sizi gizli saklı değil alenen sevdik. Biz bu şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik. Diyarbakır'a da aşkla, tutkuyla hizmet ediyoruz. Biz Diyarbakır'ı seviyoruz, seveceğiz. Her şeyinle başım üstüne Diyarbakır. Bu kardeşiniz ülkenin yönetiminde söz sahibi olduğu sürece ne terör örgütü ne de başka bir müsibet size dokunamaz. Sizin hakkınıza, hukukunuza el uzatmaya kalkan karşısında beni ve arkadaşlarını bulur. Türkiye nasıl İstanbul'suz, Trabzon'suz, Erzurum'suz, İzmir'siz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz.


"GENÇLER NE DERSE O OLUR"


('Erdoğan başkan' sloganları üzerine) Gençler siz ne dersniz inanıyorum o olur. Bazıları gençleri parlamentoya istemiyor. Bunlar akşam başka sabah başka.

DOĞALGAZ MÜJDESİ


Bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl içerisinde Silvan ve Çermik ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. Fakat şunu söyleyeyim; bu PKK terör örgütünün mensupları biz doğalgaz hatlarını yaparız onlar gelir bombalarlar. Diyarbakır'ı şöyle şanına uygun bir stad için çalışmalara başladı. İnşallah bu ağustos ayında hizmete girecek. GAP'ın en önemli sulama projeleri Diyarbakır'da. 2019 yılına kadar 1 milyon hektarı sulamaya açacak tesislerin inşaası sürüyor.

"BUNLAR HAİN, BUNLAR ALÇAK"


Bunlar hain, bunlar alçak. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin asla temsilcisi olamaz. Her şey yalan. Sormak lazım ya siz burada belediyeler elinizdeydi de ne yaptınız? Yeni belediye başkanları atandı hemen her yer nasıl değişmeye başladı. İş bilenin kılıç kuşananın. Bir de bu iş aşk meselesidir. Dertli olmak gerek. Aşk ile koşan yorulmaz, bunu böyle biliniz. Şimdiden hayırlı olsun.


"AJAN TERÖRİSTLER TERÖR MİKSERİDİR"


Neden Diyarbakır turizmde patlama yapmasın? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristlerin işi gücü karıştırmak. Onlar terör mikseridir. Benim Kürt kardeşlerim çocuklarını yiyeceklerini yanına alıp Hevsel Bahçeleri'ne gidecekler.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN KURTARMAYA SÖZ VERİYORUZ"


Terörün olduğu yerde istikrar, güven olur mu? İşte kardeşlerim şimdi istikrar ve güveni sağlamak için ne diyoruz? Huzurun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Kimse gelip terörün, kavganın, gürültünün eksik olmadığı bir yere yatırım yapmaz. Yatırım olmayınca da istihdam olmaz. Bölücü terör örgütü ülkemizin ve milletimizin baş düşmanıdır. Adeta parasını verenin istediği gibi kullandığı kiralık katil şebekesinden ülkemizi ve Kürt kardeşlerimizi kurtarmak zorundayız. Zalimlere karşı olan mücadelemizin bedelini darbe teşebbüsüyle ilgili neler yaşadığımız ortada. Bedeli ne olursa olsun Kürt kardeşlerimize bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz.

AVRUPA'YA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÇIKIŞI


Bu hain örgüt artık hiçbir vatandaşımızın evini başına yıkamayacak, çocuğunu elinden zorla alamayacak, ailesiyle tehdit edip kide alamayacaklar.

"BİZ ÖZGÜRLÜKLERİN TEMİNATIYIZ"


Biz bu yola çıktığımızda kefenimizi giydik öyle yola çıktık. Siz 15 Temmuz gecesi meydanları dolduranlar değil misiniz? Siz 15 Temmuz gecesi F-16'lardan, helikopterlerden kaçtınız mı? Devletimiz tüm kamu görevlileriyle sizlerin yanındadır. Her vatandaşımızın can ve mal güvenliği devlet güvencesi altındadır. FETÖ'nün hainlerini de devletten temizledik temizliyoruz. Artık devletin içinde sizi örgütün kucağına atacak kimse kalmıyor. Bizim davamız vatandaşlarımızla. Bizim muhattabımız sizsiniz.


"DERDİ OLAN HERKESLE GÖRÜŞÜRÜZ, TEK ŞART..."


Şundan emin olun bugüne kadar Kürt kardeşlerimize sağlanan demokratik, insani, kültürel hiçbir konuda bir adım geri atılmayacaktır. Hiçbir hususta endişeniz olmasın. Başbakanlığım döneminde Kürtçe yayın serbest oldu mu? Kurslar serbest oldu mu? Anneler evlatlarıyla cezaevinde Kürtçe konuşabildi mi? Kürtçe seçim kampanyaları yapılabildi mi? Bütün bu yaptıklarımız ana sütünüz gibi helaldir. Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak.


"BU ALÇAKLAR YAPILAN İLK SEÇİMDE TOKADI YEDİLER"


Bu şehirde kendini Kürtlerinin tea en küçük bir faydası oldu mu?

"CHP, EMİRLERİNİ PENSİLVANYA'DAN, HDP KANDİL'DEN ALIYOR"


En son 16 Nisan'daki tavırları ortada. Düştüler marjinal örgütlerin, CHP'nin, Avrupa'nın peşine. Şuanda hayır deyip dolanıyorlar. Halbuki sizlerin yaşadığı sorunların en büyük sebebi mevcut yönetim sistemi değil mi? 1980'de hazırlanan anayasa değil mi? Değiştiriyoruz, hazırlayalım dedik. Katılmadılar. Anayasa değişikliği ile gelen yeni sistemin size zararı değil her alanda katkısı olacak. Ama siz onların umrunda değilsiniz. Onlar emirleri tıpkı CHP'nin Pensilvanya'dan aldığı gibi onlar da Kandil'den terör baronlarından alır.

"OY SANDIKLARINI MERMİ SANDIKLARIYLA DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERİN..."


Devletimizi, ne PKK'ya ne FETÖ'ye ne de DEAŞ'a ne de başka bir güce asla teslim etmedik, etmeyeceğiz. 15 Temmuz'da devletimizi ele geçirmeye çalışanlara cevabımızı vermedik mi? Benzer bir teşebbüste bulunanlar daha ağır cevabını alacaklardır. Tek bir muhattabımız var dedim, millet. Her zaman sizinle gönül diliyle konuşmaya devam edeceğiz. Hükümeti sandıkta doğrudan millet belirleyecek. Böylelikle oy sandıklarını mermi sandıklarıyla değiştirmek isteyenlerin devri kapanıyor.


KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ


Kılıçdaroğlu diyor ki, hayır diyenlere terörist diyor diyor. Ben hayır diyene terörist demiyorum. Kandil hayır diyor bu sese dikkat edin diyorum. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu ve dürüstlüğe davet ediyorum. Başka kim diyor? Pensilvanya da hayır diyor. Bunlar köprülere de hayır demişlerdi. Bunlar Marmaray'a da hayır dediler. Çanakkale Köprüsü'ne diyemediler. Biz onlara rağmen bu yatırımları yapıyoruz.

DİYARBAKIR'DA CADDELER BAYRAKLARLA DONATILDI


Diyarbakır’da yapımı tamamlanan 288 milyon lira tutarında 85 projenin toplu açılış törenine katılmak üzere bugün kente gelenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlıklar yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçiş yapacağı caddeler al bayrakla donatılırken, birçok noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.


OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Diyarbakır’da, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Çevre illerden takviye polis gönderilirken, Erdoğan’ın geçiş yapacağı yollarda belirli aralıklara polisler konuşlandırıldı ve kontrol noktaları oluşturuldu. Güvenlik önlemleri kapsamında bazı caddeler trafiğe kapanırken, havada polis helikopteri de güvenlik önlemlerine destek veriyor.