Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamyonla kömürü bizzat siz dağıtın
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Kamyonla kömürü bizzat siz dağıtın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlarla biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlara talimat vererek, "Sizler şoförün yanına oturmalısınız, kömür ihtiyacı olanlara kömürü bizzat kendiniz teslim etmelisiniz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlara yaptığı konuşmada hem Türkiye gündemi hem de milli seferberlikle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'ye gelen kaymakamlara da kış ayları ile ilgili talimat verdi. Erdoğan, "Milli seferberliğin en önemli uygulayıcıları olarak alandasınız.Yeri geldiği zaman icabında kömür ihtiyacı olan var. Sizler şoförün yanına oturmalısınız. Onunla birlikte kömür ihtiyacı olanlar adeta kamyonla, kamyonetle kömürü bizzat kendiniz getirip teslim etmelisiniz. Gıda ihtiyacı olanların o ihtiyacını bizzat teslim etmelisiniz" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"İÇİŞLERİ, BAZI MÜLTECİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR"



Türkiye içerde ve dıaşrda çok büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor. Güçlü, güçlenen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar oluyor. Bugün ülkemiz sınırları içinde 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklıyı misafir ediyoruz. Elbette sıkıntılar yaşanıyor ama bunlar üstesinden gelinemeyecek meseleler değil. İçişleri Bakanlığı bazı mültecilere vatandaşlık verilmesi için çalışma yürütüyor.

"2013'TEN BERİ YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR..."



Düne kadar DEAŞ'la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEAŞ'ı himaye altına alacak duruma geldiğini görüyoruz. Türkiye tüm bu kaos içerisinde hem kendisi hem de kardeşleri için en iyisini yapmaya çabalıyor. Uluslararası alanda ve sınırlarımız dışında verdiğimiz mücadelenin başarısının birinci şartı ülkemizin içini sağlam tutmamızdır. 2013'ten bu yana yaşadığımız sıkıntılar bizi içeride sıkıştırıp, dışarıda etkisiz hale getirmek için tetikleniyor.

"MİLLETİMİZ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTIKÇA..."


Milletimiz ülkesine sahip çıktıkça, karşımızdakiler ahlaksızlık çıtasını yükseltiyor. Türkiye'nin karşısında isimleri farklı harflerden oluşuyor olsa da aynı örgüt var. Bunların topuna birden terör örgütü diyoruz. Hepsi ülkemizin, milletimizin düşmanıdır. Askerimizle, polisimizle, hariciyemizle güçlü olmalıyız. Yaşadığımız dönem rutin bir dönem değildir, olağanüstüdür. Bugün Türkiye yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir. Çalışmalarımızı da bu olağanüstü hale mütenasip yürütmeliyiz.

"HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"



Hiçbir terör örgütüne en küçük müsamaha göstermeyeceğiz. İsim isim, ev ev, mahalle mahalle mülkiye amirlerimiz her şeye hakim olmalıdır. Muhtarları asla ihmal etmeyiniz, sizin için uçbeyi gibidir.

"ÖRGÜTLERİ GERÇEK ANLAMDA ETKİSİZ HALE GETİRMENİN YOLU"



Gerek FETÖ, gerekse bölücü örgütlerin devlete sızmış elemanları nedeniyle dikkatli olmalıyız. Bu kişilerin devletten temizlenmesi, silahlı teröristin temizlenmesi kadar önemlidir. Terör eylemleri ancak çok sayıda kişinin organize hareket etmesiyle neticeye ulaşabilir. Örgütleri gerçek anlamda etkisiz hale getirmenin yolu topyekün mücadeleden geçiyor. Milli seferberlik çağrımdaki en kritik isimler sizlersiniz.

"AVRUPA ÜLKELERİNİN NASIL SAVRULDUĞUNU GÖRDÜK"



Yaşadığımız tecrübeler hem terörle mücadeleyi etmeyi, dış politikayı, yatırımları sürdürmeyi öğretti, öğretiyor. 2023 hedeflerimizden saparsak istikametimizi tümden yitiririz. Avrupa ülkeleri bu konulardan biri öne çıktığında diğer hususlarda panikliyorlar. 2008 finans krizinde, terör olaylarında nasıl savrulduklarını hep birlikte gördük.

"FAKİR FUKARAYI SAHİPSİZ BIRAKMAMANIZ GEREKİYOR"



Milli seferberlik çağrımın en baştaki muhatapları sizlersinzi. Milli seferberliğin en önemli uygulayıcıları olarak alandasınız.Yeri geldiği zaman icabında kömür ihtiyacı olan var. Sizler şoförün yanına oturmalısınız. Onunla birlikte kömür ihtiyacı olanlar adeta kamyonla, kamyonetle kömürü bizzat kendiniz getirip teslim etmelisiniz. Gıda ihtiyacı olanların o ihtiyacını bizzat teslim etmelisiniz. Bununla adeta sizler Hz. Ömer misali o kapıları çalıp, işte kaymakam filanca geldi, sizlerin duydum ki kömür ihtiyacınız var, kömürünüzü getirdim. Duydum ki çocukların giyecek ihtiyacı var, giysi getirdim, gıda getirdim demelisiniz.

Haberin Devamı