Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs milli davamız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs milli davamız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs milli davamız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında, 'Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türk tarafı olarak son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanı, saygı değer bakanlar değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Aziz milletimizin teveccühüyle yeniden cumhurbaşkanı seçildikten sonra ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz bir gerçek olarak KKTC'yi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Özellikle adayı en büyük ihtiyacı olan su ile buluşturduk. Bu hayat suyunun buluşturulmasıyla ekonominiz için çok önemli adım attık.

Nitekim bugün Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı ile gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmede birçok konuyu ele aldık. Kıbrıs meselesinin çözüm sürecinde gelen aşama hakkında bir durum değerlendirmesinde bulunduk. Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türk tarafı olarak son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik.

Haberin Devamı

Türkiye,Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir. Biz Doğu Akdeniz'de istikrarın güçlenmesinde katkı sağlayacağımız bir çözüme özellikle yapıcı katkılar sağlayarak sürdürdük, sürdüreceğiz.

MUSTAFA AKINCI'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Akıncı konuşmasına başlamadan önce Tekirdağ'da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı mesajı diledi.

Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan Anadolu toprakları bugün başta bu iki kıta olmak üzere tüm dünya için bir kavşağa dönüşmektedir.