Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ses kayıtlarında Prens'in en yakınları var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ses kayıtlarında Prens'in en yakınları var

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ses kayıtlarında Prens'in en yakınları var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı'nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Dün Başkentimiz Ankara'daki bir tren kazasında ebediyete intikal eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli kardeşlerim hukukun üstünlüğü ve temel hakların korunmasında yüksek yargının rolü konulu konferansımızın başarılı geçmesini diliyorum. İslam dünyasının dört bir yanından toplantımızı şereflendiren sizlere daha huzurlu ve güvenli bir dünya ideali için yaptıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

"KAŞIKÇI CİNAYETİNDE PRENS'İN EN YAKININDAKİLER..."

Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi kenara atılacak bir konu değil. Failin kim olduğu da bana göre belli. İstanbul'a gönderilen 15 kişinin içinde olduğu çok açık ve net. Olayın işlendiği yer de belli. Tabi bize gönderilen yetkililere şunu sorduk; Siz faili biliyorsunuz. Siz bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Şuanda 18 kişiyi tutukladıklarını söylediler. Daha sonra 22'ye çıkardılar. Faili de ortaya çıkarın. Önceleri bu suçu buraya yıkmanın gayreti içerisine girdiler. Ses kayıtlarında Veliaht Prens'in en yakınları var.Şu andaki Veliaht Prens'in en yakınında olanlar bu işin aktif rol üstlenicisi. Hak yerini bulacak. ABD senatosuna bakın. Daha da gelişecek. Biz Amerikalılara bütün bilgileri verdik. İngilizlere, Almanlara da verdik. Sonuna kadar kovalayacağız ki adalet yerini bulsun.

Haberin Devamı

FIRAT'IN DOĞUSUNA HAREKAT

Daha önce Cerablus'ta, Afrin'de, İdlib'de yaptığımız gibi Fırat'ın doğusundaki bölgeleri huzura kavuşturmaya kararlıyız. Nitekim dün akşam Irak'ta operasyonumuzu yaptık. Sincar'da ve Mahmur'un eteklerinde atılan adımlara karşı operasyonumuzu yaptık. Gerisi gelecektir. Oradan tehdit varsa, cevabı verilecek. Bizden yeni bir plan istiyorlar. Münbiç hikayesi ile bizim dikkatimizi dağıtmaya kararlılığımızı bozmaya çalışıyorlar.

"TEMİZLEMEZSENİZ MÜNBİÇ'E DE GİRECEĞİZ"

Münbiç hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya çalışıyorlar. Münbiç yüzde 85-90 Arapların yaşadığı bir yerdir. Ama orayı tamamen o terör örgütlerine vermiş durumdalar. Onlardan orayı boşaltacağız dediler. Göndermediler. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç'e de gireceğiz. Açık konuşuyorum. Türkiye, Fırat'ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonrası için tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur.

Haberin Devamı

Afrin operasyonunda sahada karşılaştığımız manzara istihbarattan gelen raporlarla tescillidir. Bu veriler bize Fırat'ın doğusunda neler yapıldığını, şayet harekete geçmezsek ileride karşımıza ne çıkacağını göstermeye yeterlidir. Biz Suriye'de attığımız adımlarla, sadece kendi ülkemizin güvenliğini sağlamakla kalmıyoruz. Hiçbir mezhep fanatizmi bu gerçeğin üzerini örtemez.

Lafa geldiğinde demokratlığı, özgürlükçülüğü kimseye bırakmayan batılı ülkelerin en küçük bir tehdit karşısında nasıl faşizan uygulamalara yöneldiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Demokrasiyi ve hukuku bir makyaj olarak kullananlarla aynı değerleri hayatının merkezine yerleştirenler arasındaki fark bu tür sınamalarda ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

İslam toplumlarının çoğunun yönetimi bu sınamalara maruz kalmayacak şekilde adaletten, hukuktan, özgürlükten uzak bir görüntü içindedir. Bunu bir özeleştiri olarak söylüyorum. Az önce Kaşıkçı cinayetinden sonra sergilenen tavırlar bu gerçeği bir kez daha yüzümüze çarpmıştır. Gerçekten insanlık dışı yöntemle işlenen cinayetin takibini neredeyse tek başımıza yapıyoruz. Bu eksiklikleri gidermeden hak ettiğimiz yere gelmemiz, Rabbimiz ve Peygamber efendimizin müjdelediği huzura kavuşmamız mümkün değildir."