Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Metal yorgunluğunu gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Metal yorgunluğunu gidereceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Metal yorgunluğunu gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da AK Parti bayramlaşmasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bin yıldır bu toprakları kanlarıyla sulayarak bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu mübarek bayram gününü şehit verdikleri yakınlarının burukluğuyla geçiren kardeşlerimize sesleniyorum; Siz eşinizi, babanızı, kardeşinizi toprağa vermiş olabilirsiniz ama 80 milyon sizinle bunu da bilmelisiniz.

Biz ülkemiz milletimiz için bu zaferi kazanmak istiyoruz.

Türkiye bir yandan terör örgütlerinin saldırılarıyla diğer yandan ekonomik oyunlarla mücadele ediyor. İçişleri bakanımız Hakkari'de Çukurca'da namazlarını kıldılar. Bizler de Şanlıurfa'da, önce Ceylanpınar ardından Harran'da sondan bir evvelki iftarımızı yaptık.


"TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİL"


Müttefik bildiğimiz ülkeler terör örgütleriyle işbirliği yapmakta sakınca görmüyorlar. Verdikleri silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıkarını sananlar hayati bir yanlış yaptıklarını daha sonra anlayacaklar. Şunu tüm dünya bilmeli; Suriye'nin kuzeyinde sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecekler. Fırat Kalkanı'nda Mehmetçik elinden geleni Özgür Suriye Ordusu ile yaptıysa bundan sonra da yapacaktır. Asla taviz yok. Türkiye bir çadır devleti değildir bunu herkes bilmelidir.

NATO'daki kurallara bu atılan adımların hepsi aykırıdır. Brüksel'de bunu dile getirdim. Türkiye'ye yapılan saldırılarda kendi topraklarımızda değil kendi topraklarında müdahale edeceğiz. Türkiye'ye saldıran yılanların başlarını ezmeye devam edeceğiz. Sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları besleyenlerin bir gün bu yılanların zehirleri ile uyanmaları çok yakındır.

Biz hem kendimiz hem de tüm insanlık için bu kötü gidişin önünü kesme çabası içindeyiz.

Ülkemizin içinden geçtiği dönem AK Parti ve bizlere çok önemli sorumluluklar yüklüyor.


"MAKAM SARHOŞLUĞUNA KAPILANLAR OLDU"


Manşetlerle çarpışa çarpışa ülkemize partimize kurulan tuzakları boza boza buraya ulaştık. Ofislerimizin, parti binalarımızın konforunda siyaset yapma kolaycılığına kapılmadık. Birileri gibi kendimizi fildişi kulelere hapsetmedik. Halkımızla bağımızı hiç koparmadık. Bu süreçte nefesi kesilenler, makam mevki sarhoşluğuna kendini kaptıranlar oldu. Bugün onların hiç biri aramızda yok. Bir şekilde kendilerini gizleyerek etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği gün yakındır. AK Parti'nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır.


"METAL YORGUNLUĞUNU GİDERECEĞİZ"


Kongre silsilerine başlıyoruz. İstiyoruz ki metal yorgunluğunu giderelim 2019 Mart'ına 2019 Kasım'ına hazırlanalım. Bu dayanışmamız bir çok yere farklı bir mesaj olacaktır. Kimse ne gücenecek ne gocunacak. Bunu ana kademede kadın kollarında gençlik kollarında yapacağız.


"FETÖ MENSUPLARINI BİZE BİLDİRECEKSİNİZ"


Nerede FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bize bildireceksiniz. Bildirmezseniz sorumlusunuz. Amerika'da çiftlikte yaşıyor. Herhalde buradan bir şeyler anlamanız lazım. Buralarda asla taviz veremeyiz.