Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada 16 Nisan referandumunda 'hayır' diyenleri eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde Saadet Partisi vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil hayır diyor. Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor. Ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime, BBP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim" dedi.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Rize ve Artvin'e destek verecek havalimanımızın tüm hazırlıkları yapıldı, ihale bitti. Birazdan temelini atıyoruz. TBMM Başkanımız, Ulaştırma Bakanımız, milletvekillerimiz oradalar. Buradan birlikte temel atma törenini izleyeceğiz. Havalimanımızı en geç 2021 sonunda tamamlayacağız. Havalimanı ile birlikte Rize'de turizmde, ticarette yeni bir dönem başlıyor.

"BİRİSİ ÇIKMIŞ DİYOR Kİ..."


Bugüne kadar hep yatırımlarımızla konuştuk. Birileri lafla peynir gemisini yürütmeye çalışırken biz hep hizmet etmenin peşinde koştuk. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa daha iyisini milletimize kazandırmak için çaba sarf ettik. Devrim niteliğinde bir halk oylamasına gidiyoruz. Birisi çıkmış diyor ki, parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız. Gençlere böyle yaklaşmak hakarettir. 7,5 milyon genç oy kullanacak. Bu gençlerin parlamentoya girmesi en doğal haklarıdır. Dinamik bir parlamento istiyoruz.

"VAH DANGALAKLAR, SİZ KİM OLUYORSUNUZ?"


3-5 Avrupalı faşistin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla müsade etmeyiz. Batı'da bazı liderler istisna ama bazılarına sözüm var. Sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz. Hepsinden öte Türkiye asıl cevabı verecek. İsviçre parlamentosunun önünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın dev bir pankartta resmi o resmin yanında şakağına silah dayatılmış. Ne diyorlar 'Erdoğan'ı öldürün'. Vah dangalaklar vah. Siz kim oluyorsunuz? Biz ölümü korkutmuş bir nesiliz. Biz gökden zembille inerek gelmedik. 40 yıllık siyasi hayatımız bir mücadele içinde geçerek geldik. Silahlarla sandıktan çıkmadık, millet iradesiyle sandıktan çıktık.


AVRUPA BİRLİĞİ'NE SERT TEPKİ: SİZİN VATİKAN'DA İŞİNİZ NE?


Ama ne yazık ki Avrupa'daki bazı liderler ne yazık ki orada terör örgütlerini besliyor. Gün ola harman ola. Ne yapıyorlar? Hep birlikte AB üyesi ülkeler Hristiyanı, ateisti, Ortadoks'u hepsi beraber Vatikan'a gidiyorlar. Böyle bir zamanda Vatikan'ın AB ile işi ne? Sizin Vatikan'da işiniz ne? Hepsi tek millet oldu ve Türkiye'yi AB'ye almamak için elinden geleni yapıyorlar. 16 Nisan bunun için de çok önemli.

"SAADET PARTİSİ'NİN BAŞINDAKİ BAZI TAKIM DA HAYIR DİYOR"


FETÖ'nün inlerine kadar girdik. Hala devletin sağında solunda saklananlar varsa onları da bulacağız. Şuanda 16 Nisan için hayır diyenler kimler biliyor musunuz? Kandil, İmralı, Pensilvanya'daki o alçak hayır diyor. Medya organlarıyla hayır diyorlar. Ülkemde de kimlerin hayır dediğini biliyorsunuz. CHP, hayır diyor. PKK'nın desteğindeki parti hayır diyor. Ne yazık ki Saadet Partisi'nin başındaki bazı takım da hayır diyor. Ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime, BBP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim.

Haberin Devamı