Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Ovit Tüneli açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ovit Tüneli açılışında konuştu

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ovit Tüneli açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de Ovit Tüneli açılışında konuştu, "Tünelin hizmete girmesiyle yol 4 kilometre kısalıyor. Bu açılışı Türkiye'nin seçim içinde olduğu bir dönemde yapıyoruz. Birileri çıkıyor bol bol atıyor" dedi.

İşte satır başları...

Haberin Devamı

Biz projeye ilk başladığımızda bazıları hayal diyordu. Yaptuk mi? 1980'den beri bu proje hep konuşulmuştur. Tünelin hizmete girmesiyle yol 4 kilometre kısalıyor. Bu açılışı Türkiye'nin seçim içinde olduğu bir dönemde yapıyoruz. Birileri çıkıyor bol bol atıyor. Türkiye 1950'lere kadar böyle geldi. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının kalkınma hamlesi tek parti artığı zihniyet tarafından kesildi. Kimdi onlar? CHP. Bunlar değil miydi Menderes'i idama götüren. Ne demokrasisi? Geldik 2002'ye. Gerçek hamle başladı. Hiç bir engel tanımadık. Sizinle beraber yürüdük. Bizi bu yolda yalnız komadınız.

İnşallah sizlerle yapacağımız daha çok şey var. 16 yılda yaklaşık 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdük. Beyefendiler bunu bile hazmedemedi.

Haberin Devamı

Bununla beraber G-20 ülkeleri arasında 2. olduk. OECD ülkelerinde 1. olduk. Şimdi hep beraber güçlü meclis vaktidir.