Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Türkiye'ye tehdit sökmez
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Türkiye'ye tehdit sökmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'nun ardından Rize'de halka seslendi. Erdoğan, "Stratejik ortağına bu şekilde davranan Amerika bizi üzmüştür. Türkiye'ye tehdit sökmez" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Haberin Devamı

Artık parlamenter demokrasi bitti. Bunun kararını siz verdiniz. Bu kardeşinizi Başkan seçmen suretiyle yeni dönemin adımlarını çok farklı atacağız. Çok şeyler yapmamız gerekiyor. İnancımız tam. Kimse bizi durduramaz. Yeter ki siz arkamızda durun gerisine karışmayın. Sizler 24 Haziran'da yolumuzu açtınız bize de çalışmak düşüyor. Son zamanlarda bir şeyler oluyor. ABD stratejik ortağı Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz.

"TÜRKİYE'DE TEHDİT SÖKMEZ"

Stratejik ortağına bu şekilde davranan Amerika bizi üzmüştür. Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz. Hukukun dışına asla çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allahımız var. Biz buraya gelirken IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı sıfırladık. Bunlardan dolayı endişemiz yok. Yeter ki sizler gibi kardeşlerim olsun. Çalışır üretir dünya pazarlarına da gireriz.

Haberin Devamı

ABD bize insansız hava aracı vermiyordu. Ne oldu? Şimdi biz yapıyoruz. Şimdi silahlı İHA'ları da üretiyoruz. Daha neler yapacağız neler. Artık üreten bir Türkiye var. Hiç merak etmeyin. Eğitimde, sağlıkta, enerjide, dış politikada, ulaşımda çok daha güzel şeyler olacak.