Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'tehdit ediyor
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de danışma meclisi toplantısında konuştu. Erdoğan, ABD'nin tehdit ettiğini söyledi, "Tehdit ediyor. Yarın akşam saat 18.00'e kadar göndereceksiniz. Burası çatladıkapı ülkesi mi? Ne yapıyorsun? Biz besleme değil 81 milyonluk Türkiye'yiz" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

Üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir zorluk yoktur. Döviz kurlarındaki dalgalanma bahane edilerek ülkemizin başında kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Meselenin dolar olmadığını biliyoruz. Bunlar ekonomik savaşın kurşunlarıdır. Elbette gereken tedbirleri aldık. Asıl olan bu silahları ateşleyen elleri kırmaktır. Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak. Bizi birilerinin bize saldırısını anladık da Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Yeni bir Genel Sekreter atadı Sayın Hamzaçebi'ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanı nasibini almamış. Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun mu bu döviz baronlarının yanında olunca sana paye verecekler. Bunca zaman girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın ama koltuk seni bıraktı.

Haberin Devamı

"ELBETTE BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Tüm bunlar bizim için sadece daha güzel baharlara hazırlanma vesilesidir. Türkiye bu tür kuşatmalarla ilk defa karşı karşıya kalmıyor. 2002'de iktidara geldikten sonra vesayet güçlerinin tuzağıyla karşı karşıya kaldık. Hepsiyle mücadele ederek Türkiye'yi ekonomide sınıf atlattık.

Farklı örgütler aracılığıyla terör örgütlerinin eylemlerinin tırmandırılması derken 15 Temmuz'a geldik. 15 Temmuz'da ülkemizi esir almaya çalıştılar. Biz cevabımızı Suriye operasyonuyla verdik. Cevaplarını yine vereceğiz. Türkiye gibi bir ülkeyi küçük hesaplar uğruna karşılarına alanlar elbette bedelini ödeyeceklerdir. Bu milletin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur.

"SABREDECEĞİZ"

Bizim prensibimiz nedir? Kim sabrederse zafere ulaşır. Sabredeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Müjdelenen zafere mutlaka ulaşacağız. Yeter ki kurulan tuzaklara düşmeyelim. Biz üzerimize düşenleri yapacak gerisini Rabbimize havale edeceğiz.

"TEHDİT EDİYOR"

Suriye'de kurulmaya çalışılan terör koridoruna ses çıkarmasaydık bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamıyor olurduk. Bu oyun önümüze geldiğinde biz ölürüz de böyle bir aşağılanmaya rıza gösteremeyiz dedik. Tehdit ediyor. Yarın akşam saat 18.00'e kadar göndereceksiniz. Burası çatladıkapı ülkesi mi? Ne yapıyorsun? Biz besleme değil 81 milyonluk Türkiye'yiz.

Haberin Devamı

"FİKTİF KUR OYUNLARINI DEVREYE SOKTULAR"

Bir yandan vesayetçilerle uğraşırken diğer taraftan etrafımıza sarılan zincirleri kırdık. Sahada bizimle boy ölçüşemeyenler fiktif kur oyunlarını devreye soktular. Ortada batan krize giren bir ülke yok. Ama benim işadamlarım Kılıçdaroğlu değil ki. O zaten batmış. Ayakta duracak hali yok. Onların atıp tutmalarına kulak asmayın. Komik gerekçelere dayandırılarak yürütülen operasyon bize meselenin başka olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Milli ve yerli olanlar bu meseleyle kendisini ortaya koyuyor.

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

İçimizdeki birileri hala gözlerini kapatıp işi başka tarafa çekmeye çalışıyorsa onlara diyecek bir şey kalmıyor. Biz hepimiz aynı gemideyiz. Onun için gelin Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkalım. Milletimiz bu nebbaşlara itibar etmiyor. Kur oyunu konusunda da milletimizin aynı görüşü sergilediğini görmekten mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin düşmanları Tayyip Erdoğan'dan nasıl kurtuluruz diyen kifayetsizlerdir. Milletimiz oyunu görmüştür. Bu oyunun en büyük zehiri üretimdir, faizi minimize etmektir. Ne yaparsanız yapın ezanlarımızın yankılanmasına, bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanmasına engel olamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın Suriye politikamızdan vazgeçmeyeceğiz.

Haberin Devamı

"TİCARETİMİZİ MİLLİ PARA ÜZERİNDEN YÜRÜTMEYE HAZIRLANIYORUZ"

Biz susmayacağız. Hedeflerimize doğru akmayı sürdüreceğiz. Devlet olarak alacağımız tedbirler için ilgili bakanlıklarımız gece gündüz çalışıyorlar. Çin, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretimizi milli para birimleri üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz. Avrrupa ülkeleri de dolar cenderesinden çıkmak istiyorlar onlarla da bu sistemi yürütmeye hazırız. Ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz. Türkiye'nin dostluğuna ihtiyaç duymayanlar biz asla ihtiyaç duymuyoruz. Daha çok çalışacağız. Bizim krizden çıkış formülümüz budur. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.