Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'te devriye gezme olayı başladı
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'te devriye gezme olayı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da halka seslendi. Erdoğan, Türk askerinin Münbiç'te olduğunu söyledi, "Şu anda devriye gezme olayı başladı. İş bilenin kılıç kuşananın" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Önümüzde tarihi kritik bir seçim var. Biz Samsun'dan yeni Türkiye'nin kuruluşuna öncülük yapmasını bekliyoruz.

1 milyon 300 bin kişi Yenikapı'yı doldurdu. Samsun da kendi ölçeğine göre meydanı bugün aynı şekilde doldurdu. Samsun nasıl bize sahip çıkmışsa biz de Samsun'un desteğine layık olmaya gayret ettik. icraat yapmanın, hizmet üretmenin peşinde koştuk. Siyasetimize yalanı, iftirayı bulaştırmadık. 3-5 oy uğruna terör örgütünün siyasi uzantısına yoldaşlık yapmadık. Senin ne işin var Edirne'de? Kim bu adam? 7 Haziran'da benim Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 53 vatandaşımın ölümüne neden olan kişi değil mi? Bu parti başka aday mı bulamadı? İlla genel başkanlar aday oluyorsa senin genel başkanın neden olmadı?

Haberin Devamı

"YENİ BİR ADIM ATIYORUZ"

Son 16 yılda Samsun'a 27 katrilyon yatırım yaptık. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize 73 trilyon ihtiyaç bursu verdik. Şehrimizde Samsun Üniversitemizi faaliyete geçiriyoruz. Ayrıca şehrimizi spor salonları , kayak eğitim merkezi, tenis kortlarıyla donattık mı? Şimdi yeni bir adım atıyoruz. Samsun'da Londra, New York, Paris gibi dünya şehirlerinde gördüğümüz yeni bir eseri Samsun'a kazandırıyoruz. Samsun eski stadını millet bahçesine dönüştürüyoruz. Gayet güzel bir proje. Talimatı TOKİ'ye verdim. Çoluk çocuk gidip pikniğinizi orada yapacaksınız.

"SENİN YALANDAN BAŞKA SERMAYEN YOK"

Samsun'a bir de şehir hastanesi yakışır dedik. 900 yataklı şehir hastanesini de inşallah yapacağız. Biz yaparız onlar konuşur. Şu anda ihale süreci devam ediyor. Bakıyorsunuz muhalefet bundan da rahatsız. Bir de utanmadan benim için yorgun diyor. Bay Muharrem ben antrenmanlıyım. Hayatımın 16 yılı futbolla geçti 40 yıl siyasette tecrübem var. Ama sen daha başlamadan bittin. Senin yalandan başka sermayen yok.

"5 GÜN SONRA MİLLET DEFTERİNİ DÜRECEK"

Biz millet kıraathanelerinde çay, simit, kek verilecek diyoruz sen yalan söylüyorsun. Yok tatar böreği verilecekmiş. Ben bunu nerede söyledim? Bundan sonra pek de cevap vermeye değmezsin. 5 gün kaldı. 5 gün sonra milletim sizin defterinizi dürecek. Neymiş OHAL'i 48 saatte kaldıracakmış. Be gafil ben iktidar oldum 1 ayda OHAL'i kaldırdık. Kaldıracağız. Teröre yönelik en ufak bir şey olursa yine getirebiliriz.

Haberin Devamı

"16 YILDIR BU MÜCADELEYİ VERİYORUZ"

Bay Muharrem'in keyfini kaçırsa da 29 Ekim'de ülkemize yılda 90 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanlarından birini kazandırıyoruz. Benim dışımdaki adaylardan terörle mücadele dışında bir şey duydunuz mu? Adam gidiyor işin başını ziyaret ediyor zaten. Bay Kemal İran'la görüştünüz mü diyor? Bay Muharrem sen bu işi bilmiyorsun 16 yıldır biz bu mücadeleyi veriyoruz.

"ŞU ANDA MÜNBİÇ'TE DEVRİYE GEZMEYE BAŞLANDI"

Saadet'e, sözde İYİ Parti'ye oy verenlere de sesleniyorum, HDP'ye de sesleniyorum. Bir beka mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi er ya da geç biz kazanacağız. Şu anda Menbiç'te ne dedik? "Terör örgütleri çıkacak" dedik. Başladı mı çıkmaya. Şu anda devriye gezme olayı başladı. İş bilenin kılıç kuşananın.

"UTANMADAN DİYOR Kİ BİZ ÜLKEYİ SOYMUŞUZ"

Biz icraattan bahsediyoruz bunlar neden bahsediyor. Var mı bunların böyle bir şeyi? Yok. Utanmadan diyorlar ki biz ülkeyi soymuşuz. Ülkeyi soymuşsak bunlar nasıl yapılıyor? 98 adet taşkın koruma tesisi yaptık. Samsunlu çiftçilerimize toplamda 2 katrilyon tarımsal destek verdik. Çıkıyor 'Çiftçiye bir şey verilmedi' diyor. Haberi yok. Gel bize sor. İşine gelmez.

Haberin Devamı

"MİLLETİMİZ MUHARREM'İN KODLARINI ÇÖZDÜ"

Pek çok kritik düzenlemeyi hayata geçirdik. Emeklilerimize bin liralık ikramiye getirdik. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşire ve din görevlilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkardık. Ayrıca muhalefet tarafından çokça istismarı yapılan imar ve iskan sorununu imar barışıyla çözdük. Şimdi Bay Muharrem bunlardan da rahatsız oluyor. Biz artık kendisinin işbilmezliğine alıştık. Milletimiz de kodlarını çözdü. Çok rahat meydanlarda yalan söyleyebiliyorsunuz.

"BİR DE ŞİİR KİTABI VARMIŞ"

Hak ve adaletten bahsedip sahibi olduğu dershanede yanında çalışanların haklarını nasıl gasbettiği tespit ettik. Kirli, yasakçı ve baskıcı geçmişini kapatabileceğini zannediyor. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gibi önüne ne konursa hemen inanıyor. Böyle olunca telefon dolandırıcılarının maskarası haline gelmekten kurtulamıyor. Seçim döneminde taktığı maskenin arkasındaki çirkinliği milletimize göstermeye devam edeceğiz. Sosyal medyada bir de bunu şiir kitabı varmış. Gençler bunun ne olduğunu görecekler.

Haberin Devamı

"SANDIĞIN KAZASI OLMAZ"

24 Haziran bir milat olacak. Aman sandığa gitmeyi ihmal etmeyin. Gün sandığa damga vurma günüdür. Her şeyin kazası olur sandığın kazası olmaz. İş işte geçtikten sonra 7 Haziran'da olduğu gibi ahların vahların çaresi olmaz.

Çarşamba Perşembe yeni yönetim sistemini açıklayacağım. Televizyon programı var.