Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın Ankara prömiyerini yaptığı "Truva Sonatı" konserini, Ankara'yı ziyaret eden ABD'li Senatör Lindsey Graham ile birlikte izledi

Dünyaca tanınmış sanatçı Fazıl Say'ın Ankara'da gerçekleşen "Truva Sonatı" konserine sanat dünyası kadar siyaset dünyasından katılımlar da vardı.

Haberin Devamı

GEÇEN AY DAVET ETMİŞTİ

Fazıl Say, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konserine davet etmiş Erdoğan ise "Program uyarsa gelebilirim" mesajı vermişti. Erdoğan bu akşam konsere katılırken Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den de geniş bir katılım gerçekleşti.

Konser başlamadan kısa bir süre önce salona giriş yapan Erdoğan, ön sıralarda oturan bakan ve protokolle tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Erdoğan’ın yerini almasının ardından Fazıl Say alkışlarla sahneye geldi. Konsere Erdoğan'ın davetiyle Graham'ın da katıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN, FAZIL SAY'I AYAKTA ALKIŞLADI

Erdoğan da izleyicilerle beraber konser sonunda Say'ı ayakta alkışladı. Sahneye tekrar çağrılan Say'ın "Umarım sanatımı beğenmişsinizdir. Herkese teşekkürler. Sakin bir parça çalarak konseri bitirmek istiyorum. Kızımın doğumunda yaptığım 'Kumru' isimli parça. Ona sevgiler yollayarak çalıyorum..." dedi.

Haberin Devamı

"KÜLLİYE'DEKİ OPERADA YAPALIM"

Erdoğan, konserin sonunda sahneye çıkarak tebrik ettiği Say'a, Aşık Veysel'in "Kara Toprak" plağını hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili Fazıl bizlere bu eserleri gerçekten farklı şekilde takdim etti. Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah ama şimdi Ankara, İstanbul istemem lazım. Ankara'yı Külliye'deki operada yapalım. İstanbul'da da Harbiye merkezde yapalım" diye konuştu.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın konserden sonra kulise geçtiği ve 10 dakika kadar Fazıl Say ile görüştükten sonra salondan ayrıldıkları öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Sayın konserine katıldı