Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüşeceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüşeceği tarihi açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüşeceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmesi sonrası iki lider ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile 10-11 Kasım'da Paris'te görüşeceklerini söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmesi sona erdi.. Erdoğan ile Poroşenko'nun Mabeyn Köşkü'ndeki baş başa görüşmesinin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

- İlişkilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.

- Ticaret hacmimiz 10 milyar doları yakalayacak.

-Ortak bildiriyi az önce imzaladık.

-İkili ve heyetler arası görüşmelerde bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın siyasi birliğinin korunmasını güçlü bir şekilde belirttik. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı tanımadığımızı vurguladık. Tabii ülkemiz Kırım Tatarlarının haklarını korumaya devam edecektir. Kardeşlerimize sahip çıktıkları için sevgili dostuma da teşekkür etmek istiyorum. Tabii Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda diplomatik yöntemlerle bir an önce bitmesini umuyoruz.

-Ülkemiz Ukrayna'daki reform sürecini de gönülden desteklemektedir. Tabi reform sadece Ukrayna'nın değil tüm bölgenin yararına olacaktır.

Haberin Devamı

-15 Temmuz'un ardından Ukrayna makamları desteklerini göstermişlerdir. Önümüzdeki dönemlerde de Ukrayna'daki FETÖ varlığının bitmesi için iş birliğimiz devam edeceğini umuyorum. Bu konuda özellikle Ukrayna Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğine vurgu yaptık. Bu vesileyle dostum Poroşenko'ya ilişkilerin daha iyiye gitmesi için gösterdiği çaba için teşekkür ediyorum.

TRUMP'LA GÖRÜŞME

-Trump'la 10-11 Kasım'da Paris'te yüz yüze görüşeceğiz. ABD ile eş zamanlı olarak yaptırım kararları kaldırdık. Artık aramızda böyle bir problem yok. Trump Halkbank konusunda 'Talimat vereceğim' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko:

(Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Yedinci Toplantısı) Son derece verimli geçti.

- Türkiye sadece komşu değil kilit ortağımızdır.

- Kırım için beraber çalışmaya kararlıyız.

- TİKA ile yeni bir hukuki temele kavuştuk.

- Kültürler iş birliğinin gelişmesinden de memnunuz.

- Antalya'da konsolosluk açılışı öngörülüyor. Türkiye'nin güneyinde yaşayan Ukraynalılara yardımcı olacaktır. Biz milletlerimizin yararı için iş birliği yapmaya hazırız. İş birliğimizin gerçek stratejik anlamı var.