Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüştü

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. Erdoğan ve Trump, ikili ilişkiler, Kaşıkçı cinayeti, FETÖ soruşturması ve Suriye konularını ele aldı. Erdoğan ve Trump, Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesine izin verilmemesi konusunda mutabık kaldı

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan - Trump görüşmesiyle ilgili yapılan açıklama şöyle;

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirilmiştir.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra, Cemal Kaşıkçı cinayeti, ABD’de devam eden FETÖ soruşturmaları, Suriye’de terörle mücadele faaliyetleri ve ikili ekonomik ilişkiler hakkında fikir teatisinde bulunulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı Sayın Trump’a, Kaliforniya’daki orman yangınlarında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmişlerdir.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması ve olayın örtbas edilmesine izin verilmemesi hususunda mutabık kalan iki lider, tüm terör örgütleriyle mücadele konusunda, Türkiye Cumhuriyeti ve ABD’nin daha yakın işbirliği içerisinde olmasının önemini vurgulamışlardır.

Haberin Devamı

MENBİÇ YOL HARİTASI

İki lider, Menbiç yol haritası çerçevesinde ortak devriye faaliyetlerinin başlamasından duydukları memnuniyeti ifade ederek sürecin bir an önce tamamlanması konusunu da görüşmüşlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD’nin PKK terör örgütünün Suriye koluna yardımlarının sona erdirilmesi hususundaki beklentilerini de dile getirmişlerdir.

Fransa’da gerçekleştirdikleri görüşmede ele alınan konuların takibinin önemine değinen iki lider, ülkeleri arasındaki işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi noktasında kararlılıklarını teyit etmişlerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.