Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti son devletimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti son devletimizdir

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti son devletimizdir

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 18 Mart Stadyumu'ndaki törende konuşma yaptı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dün, analar babalar, "Ya şehit ol, ya gazi" deyip, Çanakkale'ye gönderiyorlardı. Bugün, terör örgütlerine karşı Suriye'ye gönderiyorlar. Türk milleti böyle bir millet. Bu milletin önünde kim durabilir? Şehadeti göze alan insanların elde edemeyeceği hiç bir başarı yoktur. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Milletimiz cesaretini 15 Temmuz'da tanklara tüfeklere "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın" diyerek gösterdi.


"TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİM SON DEVLETİMİZDİR"


16 Nisan'da oylanacak yeni anayasa ile Türkiye yönetim sistemini değiştiriyor. Darbelerin, krizlerin, kaosların sebebi olan mevcut sistem yerine dünyanın en gelişmiş ülkelerinin kullandığı sisteme geçiyoruz. Bunun adını Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak koyduk ve milletimizin önüne getirdik. Bu sistem çeviri değil, yerlidir. Bu anayasa değişikliği ülkemiz için tarihi bir fırsat.. Kendisini yerli ve millin olarak gören herkes bu anayasa değişikliğini sahiplenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir. Osmanlı da bizim Selçuklu da bizimdir.


"TERÖRİSTLER ÇUKURLARA GÖMÜLDÜ"


17-25 Aralık'ta girişilen emniyet ve yargı darbesini milletimizin desteğiyle püskürttük. Güvenlik güçlerimiz çukurlarla ülkeyi bölebileceğini zanneden teröristleri o çukurlara gömdü. Ben güvenlik güçlerimize, polislerimize Çanakkale'den teşekkür ediyorum. Teröristleri kazdıkları çukurlara onlar gömüyorlar. Bu ülkenin ne teröristlere ne de onların arkalarındaki güçlere feda edecek tek bir vatan toprağı, tek bir insanı yoktur. İşte bunun için ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bu bizim Rabia'mızdır. Bölünmeyeceğiz. bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız beraber olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. İşte gücümüzü buradan alıyoruz bu şekilde de almaya devam edeceğiz. 15 Temnmuz'da bu defa kanlı bir girişimle hedeflerine ulaşmak istediler. Milletimiz o gece FETO ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Yakalandıklarında itiraf ettikleri ne varsa şimdi inkar ediyorlar. O gece dökülen yüzlerce kanın sorumlusu kim? Meclis'imizi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Özel Hareket Merkezi'ni bombalayan kim?

"İDAM TALEBİNİZİN GEREĞİ YAPILACAKTIR"


İnanıyorum ki, 16 Nisan'dan sonra Meclis'te idam talebinizin de gereğini yapacaktır. Bu bana geldiği zaman tereddüttüz onaylarım. George ne diyecek, Hans ne diyecek beni ilgilendirmez.