Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın ne kadar dolar bozdurduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın ne kadar dolar bozdurduğunu açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın ne kadar dolar bozdurduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de süt üretim tesisi açılışında yaptığı konuşmada "Ülkemize yönelik saldırılar sürüyor. Türkiye’nin önü kesilmeye çalışıyorlar. Ülkemizde ekonomik baskı uygulamaya çalıştılar. Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa Türk lirasına çevirin dedik. Sağolsun milletimiz 2 milyar doları Türk lirasına çevirdi" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de bir süt üretim tesisi açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan terör olaylarına değinerek şunları kaydetti.

“Milletimizin demokrasisine, özgürlüğüne bayrağına, devletine, toprağına göz dikilmesine izin vermeyeceğini tarihimizin her döneminde olduğu gibi son yıllarda olduğu gibi sayısız kez ortaya koymuştur. Güvenlik güçlerimiz Suriye’de PYD, DEAŞ’la ülke içinde FETÖ, PKK, DEAŞ ile yoğun mücadele içindedir. Milletimizin güvenlik güçlerine hükümetimize desteğinin tam olduğunu görüyoruz. O yüzden bu millet büyük ve yüce bir millettir. Tek millet diyorum, 80 milyon hepimiz Türkü, Kürdü, Lazı, Boşnak’ı ayrım yok. Tek millet. İki, tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Kimseye, şurada, burada paçavraları bizim bayrağımızla eş bir bayrak olarak karşımıza çıkarmasın. Tek bayrağımız var. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bir bayrağın bayrak olabilmesi için uğrunda kan veren şehitlerinin gazilerinin olması gerekiyor. Bizim için bayrak böyledir.


BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİLER


Üçüncüsü tek vatan. Bu toprağın uğrunda biz çok şehitler verdik. 780 bin kilometre kare. Kimse operasyon düşünmesin bu topraklar üzerinde bedelini ağır öder. 4, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka bizim devletimiz yok. Paralel devletmiş, şu devletmiş bu devletmiş asla. Böyle bir girişimde bulunanlar da bunun bedelini ağır ödediler, ödeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mücadelesi tek bir alanla sınırlı değildir. Topyekün bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemize yönelik saldırılar sürüyor. Türkiye’nin önü kesilmeye çalışıyorlar.



2 MİLYAR DOLAR BOZDURDUK


Ülkemizde ekonomik baskı uygulamaya çalıştılar. Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa Türk lirasına çevirin dedik. Sağolsun milletimiz 2 milyar doları Türk lirasına çevirdi. Kendi sorumluluk alanımızla mücadeleye katılmak zorundayız. İşçi, en iyi şekilde çalışacak, çiftçi tarlasında en iyi ürünü üretecek, iş adamlarımız üretimi istihdamı arttıracak. Bankalarımız iş verene, girişimciye uygun faizli kredi sağlayacak. Yüksek faiz oranlarıyla iş verenin karşısına dikilirsen yatırımcı nasıl alacak ve yatırım yapacak. Şehitlerimize gazilerimize vefa borcunun ödemesinin en güze yolu budur. “

'10-15 DÖNÜMLÜK TARLALARDA ÜRETİMİ YETERLİ GÖREMEYİZ'


Güvenlik güçlerinin her alanda terörle mücadeleye devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Karlı dağlarda PKK’lı teröristleri arayan, El Bab’ı DEAŞ’tan kurtarmaya çalışan, FETÖ’yü tasfiye etmek için çalışan, Afganistan’ın güvenliği için çalışan ve dünyanın dört bir yanında görev yapan güvenlik mensuplarımız ülkemizin kalkınması için bizden duayla birlikte çalışmamızı istiyor. Ekonomik olarak üretken bir Türkiye bulmak istiyorlar. Bu sebeple yatırımlarımızı ertelemek bir yana öne çekmeli, azaltmak bir tarafa arttırmalıyız. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için taş üstüne taş koyan herkesi destekliyor ve tebrik ediyorum. Yaşadığımız krizlerin bize gösterdiği bir hakikat var.


'BU MİLLETİN MİLLİ İÇKİSİ AYRANDIR'


Konuşması sırasında yetkililerden ayran isteyen Erdoğan, kürsüde ayranı içerek, geçmişte yaptığı bir konuşmayı hatırlattı. Erdoğan, “Hatırlar mısınız ‘bu milletin milli içkisi ayrandır’ dedim. Günlerce haftalarca bana saldırdılar. Varsın saldırsınlar. Bizim milli içkimiz ayrandır” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve protokol üyelerinin katılımıyla entegre tesisinin açılışı yapıldı.