Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'dan Hanuka Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'dan Hanuka Bayramı mesajı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'dan Hanuka Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı şöyle:

"Musevilik inancına mensup vatandaşlarımızın Hanuka bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum. Farklılıkları zenginlik telakki eden, din, dil ve ırk ayrımı yapmayı reddeden köklü bir medeniyetin mensupları olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de herkesin kendi din ve geleneğini özgürce yaşayabilmesine büyük önem veriyoruz. Nitekim, tüm vatandaşlarımızın kendi kültür, din ve geleneklerini hayatlarına yansıtabilmelerinin, karşılıklı saygı ve sevginin, birlik ve beraberliğimiz için de son derece önemli olduğunu her vesileyle vurguluyoruz. Bu duygular eşliğinde, yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşadığımız, toplumumuzun ayrılmaz parçası Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Musevilerin Hanuka bayramını tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum."


BAŞBAKAN YILDIRIM'IN MESAJI:


Başbakan Binali Yıldırım da Hanuka mesajında, "Bugüne dek her türlü ötekileştirme ve ayrımcılığa karşı insan hak ve özgürlüklerinden yana tavır alan bizler, bu anlayışımızı bundan sonra da muhafaza edeceğiz. Türk halkı bu tarihi miras ve kültürel zenginliğiyle barış ve hoşgörü kültürünün güçlenerek tüm dünyada hakim olması için çalışmayı sürdürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Musevi vatandaşların "Hanuka Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarih boyunca medeniyetlerin ve kültürlerin kesişme noktası olan, bütün ırk, din ve inançlara kucak açan Türkiye’nin, bu çeşitliliğin getirdiği zenginlikle herkesin barış ve huzur içinde yaşadığı bir coğrafya olduğunu belirtti. Zenginlik ve huzur ortamının son olarak 15 Temmuz menfur darbe girişiminde olduğu gibi türlü sınamalardan başarıyla çıktığını ifade eden Yıldırım, girişimin arkasındakilerin niyeti ne olursa olsun bu tür hadiselerin milli birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesi için birer vesile teşkil ettiğini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, bu topraklarda, inanç özgürlüğü başta olmak üzere her kesimin hak ve hukukunun devletin güvencesi altında bulunduğuna, husumetten uzak, saygıya ve yardımlaşmaya dayalı komşuluk ve insan ilişkilerinin sosyal hayatın hakim özelliği olduğuna işaret etti. Yıldırım, şunları kaydetti: "Bugüne dek her türlü ötekileştirme ve ayrımcılığa karşı insan hak ve özgürlüklerinden yana tavır alan bizler, bu anlayışımızı bundan sonra da muhafaza edeceğiz. Türk halkı bu tarihi miras ve kültürel zenginliğiyle barış ve hoşgörü kültürünün güçlenerek tüm dünyada hakim olması için çalışmayı sürdürecektir. Bu anlayışla değerli Musevi vatandaşlarımızın ve tüm Musevilerin Hanuka Bayramı’nı kutluyor, kendilerine sağlık, iyilik ve esenlikler diliyorum."