Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a giderken Trump'ın Kudüs kararına sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a giderken Trump'ın Kudüs kararına sert çıktı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a giderken Trump'ın Kudüs kararına sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuştu. Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ilgili konuştu, "Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için vardır" dedi. Erdoğan Çarşamba günü Kudüs'le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayacağını söyledi ve şöyle devam etti: Bu toplantıdan sonra bazı etkinliklerin çalışmasını yapıyoruz.

İşte Erdoğan'ın açıklamasında satır başları...

Yıllardır taşeronluk meselesi hep konuşulmuş, tartışılmıştır. Ne yazık ki taşeronlar adeta komisyoncu görevi görmek suretiyle arada belli bir kazancı götürmüştür. Şimdi ise bu iş artık yoluna koyuldu ve Allah’ın izniyle gerek belediyelerin bu noktada atacağı adımlar, gerekse devletin atacağı adımlar planlandı. Gerek Başbakanımız, Çalışma Bakanımız, Maliye Bakanımız ekipleriyle yoğun çalışmalar yaptılar, en son biz de oturup bu çalışmaları değerlendirdik. Salı günü grup toplantısında açıkladığımız gibi bu karara vardık. Kolay değil, 900 bin malum işçi bundan istifade ediyor. Artık benim sonum ne olacak diye bir şey yok. Yeter ki herkes devletin, kamunun kurallarına uysun, çalışmasını yapsın.

Bugün malum Yunanistan'a gidiyorum oradan da Gümülcine'ye geçeceğiz. En önemlisi şu; Türkiye saatiyle dün gece Amerika Başkanı Kudüs'le ilgili açıklama yaptı.


"BM KARARINI HİÇE SAYDI"


Amerika, Başkan diyeceğim, aslında BM kararını adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar ABD ve israil'den başka hiçbir ülkenin 1980 BM kararı dışında bir adımı olmamıştır. Sadece bu iki ülke. Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Kudüs, Müslümanların, Hristiyanların kısmi olarak da Musevilerin ibadetgahı olarak görülmüştür. Bizim ilk kıblemizdir Mescid-i Aksa. Böyle bir adım atmak bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için vardır. Şu anda Sayın Trump’un bu açıklamaları adeta mikser görevi görmeye yöneliktir, karıştırmaya yöneliktir. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini İstanbul'da toparlayacağız. Bunun yanında telefon görüşmelerimi sürdürüyorum. Burada da sadece İslam ülkelerini değil, hatta Papa ile görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam veya yarın sabah görüşeceğiz. Çünkü, burası Hristiyanların da mabedi. Sayın Putin ile de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya ile de görüşmemi yapacağım. Çünkü bu artık sadece Müslümanların değil, adeta insanlığın görevidir.


"ÇARŞAMBA GÜNÜ TEŞKİLATI TOPLAYACAĞIZ"


Bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir. Burada Sayın trump 'Ben güçlüyüm öyleyse ahklıyım' diyorsa yanılıyor. Haklı olan güçlüdür bunu böyle bilmesi lazım. Biz haklıyız biz bu kumpasların altında neler olduğunu biliyoruz. Şu anda mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz. Şu anda herkesin foyası açık net ortaya çıkyor. Muameleye de buna göre tabi olacaklar. Çarşamba günü Kudüs'le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayacağız. Bu toplantıdan sonra bazı etkinliklerin çalışmasını yapıyoruz.