Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM Temel Atma Töreni'nde KDV müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM Temel Atma Töreni'nde KDV müjdesi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM Temel Atma Töreni'nde KDV müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir müjdeyi de duyurdu: Artık kitap, dergi ve gazeteden KDV alınmayacak

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira olan AKM projesinin İstanbulumuz ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımızdan TOKİ'ye, belediyemizden işçilerimize kadar bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok yoğun çalışarak inşallah 2 yıl içinde hizmete sunacağız. Tarih, medeniyet, kültür başkenti İstanbul'umuzun şanına yakışır muhteşem bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız.

"PROJEYİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Sizlerin de yakından takip ettiği gibi bu projeyi temel atma aşamasına getirmek için çok büyük mücadeleler verdik. Eski binayı kendi marjinal sembolü olarak gören kimi çevreler bütün enerjisini bu projeyi engellemek için harcadılar. İftiralarla, sokakları karıştırarak projeyi sabote etmeye çalıştılar. AKM'nin yerine AVM yapacağımız, cami yapacağımız, ismini değiştireceğimiz gibi olmadık yalanlara başvurdular. Aynısını Harbiye Kongre Merkezi'ni yaparken de yaptılar. Oradaki tiyatroyu ortadan kaldıracağımızı söylediler. Ne oldu? Biz orada daha büyük bir tiyatro salonu yaptık. Onun yanında 3 bin kişilik bir kongre merkezini inşa ettik.

Haberin Devamı

"SÖZDE SANATSEVERLERİN GEZİ'DE NELER YAPTIĞINI ÇOK İYİ HATIRLIYORUZ"

Raporlara göre eski binanın depreme dayanıklılık bakımından bir gecekondudan hiçbir farkının olmadığını göstermişti. Eski bina bugün 15 milyonu aşan nüfusu, 13 milyonu bulan yabancı turist sayısı ile İstanbul'un beklentilerine artık cevap veremiyordu. Eski binanın tamiri ve güçlendirilmesi amacıyla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi de yine bu çevrelerce dava konusu yapılarak engellendi. İşleri güçleri engellemek. Bir dikili ağaçları yok. Kenardan seyret bir ne yapılıyor gör. Ne raporlar, ne de diğer gerçekler malum çevreleri ikna etmeye yetmedi. Eski yapının yıkılıp daha modern bir binaya karşı çıkanlar ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Bu çevreler üzüm yemenin değil, bağcıyı dövmenin peşindeydi. Sözde sanatseverlerin Gezi olaylarında neler yaptığını milletimizi nasıl aşağıladıklarını terör örgütünün paçavralarıyla buradaki eski binayı nasıl kirlettiklerini çok iyi biliyoruz. Güya AKM hassasiyetiyle hareket edenler AKM'yi demokrasimize saldırmanın aracı haline getirdiler. Bugün 10 yıllık bir sabrın meyvesini topluyoruz. Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değildir. Bu eser aynı zamanda 5 yıldır milli iradeye kast eden vatan, millet düşmanlarına verilmiş en güzel cevap olacaktır.

Haberin Devamı

"LÜMPEN ÇEVRELERİN HEDEFİ OLDUK"

Ülkemiz cumhuriyet tarihi boyunca ne zaman hamle yapmaya çalışsa karşısında daima bu zihniyeti buldu. Yüreği milletimizin refahı için çarpan tüm liderlerin karşısına ilk önce bu çete dikilmiştir. İnsanımızın hayır duasıyla andığı ne kadar siyasetçi, iş adamı varsa bunların linç kampanyasından nasibini almıştır. 40 yılı aşkın siyasi hayatımız boyunca sözde elit, özde lümpen bu çevrelerin hedefi olduk. Buradan bir müjde veriyorum; Rami Kışlası'nı da İstanbul'un en büyük kütüphanesi yapıyoruz. Hedef 6 milyon ciltlik bir kütüphaneyi İstanbul'umuza kazandırmak.

KİTAPTA, GAZETEDE VE DERGİDE KDV KALKIYOR

Haberin Devamı

Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunda kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi hem yayıncı hem de satıcıyı kapsayacak şekilde genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazete KDV olmayacak.

20 AYDA BİTECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihinin 24 aydan 20 aya düşürüldüğünü ve bedelinin de 860 milyondan 850 milyona indirildiğini açıkladı.