Antalya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AÜ'ye destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AÜ'ye destek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AÜ'ye destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AÜ'ye destek

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile eşi Prof. Dr. Ömer Özkan, pazar günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Belek'te kaldıkları otelde kabul edildi. Özkan çifti, çalışmaları hakkında Erdoğan'a bilgi verdi, projelerini anlattı. Rektör Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyecanla karşıladığı projelerine destek sözü verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 12 devlet başkanı, 43 dışişleri bakanının katıldığı Antalya Diplomasi Forumu ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi (GDAÜ) için geldiği Antalya'da, kaldığı otelin villasında pazar günü, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve eşi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile sıcak bir görüşme yaptıklarını aktaran AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kabulün detaylarını anlattı. Yaklaşık 1.5 süren görüşmenin ana konusunun Akdeniz Üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, üniversitenin Türkiye'ye ve Antalya'ya olan katkıları ve projeleri hakkında konuştuklarını söyledi. Covid ve sağlık alanında çeşitli bilgi değerlendirmesi yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin bilime her zaman destek verdiğini vurguladı.

'HEYECANLA KARŞILADIRLAR'

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Anlattığımız projeleri heyecanla karşıladılar. Tam destek olduklarını ifade ettiler. Bu bizim için çok önemli. Çünkü bilim ülkenin yücelmesinde en büyük katkısı olan faktördür. İnşallah onların katkılarıyla hem Akdeniz Üniversitesi, hem Türkiye'ye katkı çok önemli. Kısa vadede en ideal zamanda ürün ortaya çıkarmak için kendilerine söz verdik. Onlar da tam destek olacaklarını bize belirttiler" dedi.

ARAŞTIRMA LABORAVUTARLARI

Rektörlük görevine başladığı ilk günden bu yana sürekli projelerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhurbaşkanı'na anlattıkları projenin detaylarını verdi. Prof. Dr. Özkan, “Biz sağlık tedavisi için çok önemli bir ülkeyiz. Ancak tedaviyi bulma anlamında daha güçlenmemiz gerekiyor. Bunun için araştırma laboratuvarlarımızın olması lazım. Farklı alanlarda etkili yöntemler için özellikle 5-10 yıl geleceğin tedavileriyle ilgili bazı planlarımız var. Bunun için dünyadan ve Türkiye'den bazı bilim insanlarımız başlayacak. Projenin detaylarını en kısa zamanda sonuçlarıyla birlikte paylaşmayı umuyoruz" diye konuştu.

Araştırma laboratuvarları grubunun hayata geçirilmesiyle birlikte Akdeniz Üniversitesi'nin sağlık alanında etkili bir güce sahip olacağını aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Hedefimiz, hem ilk hem de çok etkili bir şey ortaya koymak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı