Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın'da kentsel dönüşüm mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın'da kentsel dönüşüm mesajı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın'da kentsel dönüşüm mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın'da düzenenlenen Cumhur İttifakı mitinginde halka seslendi. Kartal'da çöken binayı ve hayatını kaybeden 17 kişiyi hatırlatan Erdoğan "Artık sabrımız taştı. Kentsel dönüşümde yeni bir süreç başlatacağız" dedi...

Aydın mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'da çöken bina enkaz altında birkaç kişi daha olduğunu söyledi. Erdoğan, "Artık bizim sabrımız taştı bunlara sabredecek halimiz yok. Enkaz kalkınca nasıl bir eylem planı yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın Aydın'daki açıklamalarının satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: Aydın'ın koca yürekli efeleri 1950 yılında demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Bu meydanda medeniyetimizin kökleri var. Aydınlı kardeşlerim seçimlere az kaldı. Çok çalışacağız. Hazır mıyız? Ben size inanıyorum, bu işi başaracaksınız. Aydınlı halkım 31 Mart'ta AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın yanında duracaktır. Aydın dün Menders'in yanında yer alarak safını belirlemişti, bugün de beka mücadelesinde bizim yanımızda yer alacaktır. Bu ülke için tek bir işe imza atmayan o yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı. Bunların Türkiye için tek planları, projeleri, hayalleri yoktur. Her seçimde armut piş ağzıma düş misali. Türkiye ekonomisinin sıkıntılarının çözümüne katkı vermek yerine adeta ülkenin batması için kriz duasına çıkıyorlar.

Haberin Devamı

CHP KİMİNLE YÜRÜYOR?

CHP’ye, PKK’nın güdümündeki partiye, onlarla milliyetçilik iddiasındaki bir başka partiye kadar hepsi bir araya gelebiliyor. CHP kiminle yürüyor? Terör örgütüyle, siyasi temsilcileriyle yürüyor. Bizim onlarla işimiz yok! Geç o işi geç. Bakıyorsun İYİ Parti kiminle yürüyor, onlarla yürüyor. Öbür tarafta bakıyorsun bir de Saadet Partisi. O da onlarla yürüyor. Bunlar 4’lü çete. Bize hakaret ediyorsunuz diyorlar. Biz gerçeği, olanı söylüyoruz. Biz kurduğumuz Cumhur İttifakı ile yürüyoruz. Bunlar sanıyor ki meydan kendilerine kalacak.Biz 15 Temmuz darbe girişimi karşısında el ele verdik. Yenikapı ruhuyla birleştik. Sanıyorlar ki 31 Mart'tan sonra meydan kendilerine kalacak. Geçen sene soğan-patatese ümit bağlamışlardı. Şimdi domatese bibere sarılmış durumdalar. Bunlarla oy toplayacaklarını zannediyorlar.

GEREKİRSE AÇ KALIRIZ, AÇLIĞIMIZI BİLDİRMEYİZ

Cerablus'ta, El-Bab'da, İdlib'de benim mehmedim tankıyla topuyla teröristleri yok etti. Ben buradan patlıcancılara, bibercilere, patatescilere sesleniyorum:Siz bir merminin fiyatını biliyor musunuz? Bunlar anlamaz. İşte biz inşallah sizlerle beraber 31 Mart'ta bunlara bir de bunun dersini vereceğiz. Gerekirse aç kalırız, açlığımızı bildirmeyiz. Doğalgaz, elektrikte indirimler yapıyoruz ama bunları görmüyorlar. Modern bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Türkiye ekonomisinin çözümüne katkı vermek yerine kriz duasına çıkıyorlar. Biz zaten gerekli önlemleri alıyoruz. Ama bunların öyle bir derdi yok.

Haberin Devamı

CHP ARTIK GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN PARTİSİ DEĞİLDİR

Ey CHP’ye gönül vermiş kardeşim, biz Kandil’i başlarına yıkmaya çalışırken, terör ağlarından icazetli seçim ittifakı kuranlara 31 Mart’ta derslerini vermeyecek misin? Terör örgütleriyle kol kola giren bu parti artık Gazi Mustafa Kemal’in partisi değildir. Bu parti sadece Kılıçdaroğlu’nun ve avanesinin partisidir. Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı. Peki siz bu zillet ittifakını kiminle ve nasıl şekilde kurdunuz. Bizim ittifakımızın zemininde Rabi var, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Demek ki bunlara göre mesele belediye başkanlığı değil. Asıl mesele Türkiye’nin verdiği bu kutlu mücadeleyi sekteye uğratmak."Bizim ittifakımızın zemininde rabia var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Peki bunların ittifakının zemininde ne var? Demek ki, mesele belediye başkanlığı değil, meclis üyeliği değil, buradaki asıl mesele Türkiye'nin verdiği kutlu mücadelenin sekteye uğratmaktır. Önümüzdeki dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi, gönül işi diyerek belediyecilikten yeni ufuk açıyoruz. Aydın, hizmet siyasetine, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine kavuşmaya hazır mısın? Maşallah size.

Haberin Devamı

MHP, TÜRKİYE'NİN BEKASINA SAHİP ÇIKMIŞ BİR PARTİDİR

Bugün ittifakta olduğumuz MHP'nin kuruluşunun 50. yıl dönümünden dolayı MHP'li kardeşlerimi kutlamak istiyorum. MHP, Türkiye'nin bekasına sahip çıkmış bir partidir. MHP, başta Sayın Bahçeli olmak üzere milletine ve devletine canları pahasına sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçirilmesinde, TBMM’de ve 16 Nisan halk oylamasında MHP ile birlikte mücadele ettik. 31 Mart seçimlerinde pek çok ilde yine Cumhur İttifakı olarak milletin karşısındayız. Asıl olan Cumhur İttifakı’ın büyükşehir ve ilçelerde başarılı olmasıdır. Bunun için her iki partiye gönül veren kardeşlerimizin gece gündüz samimiyetle çalışacaklarına inanıyorum.

Haberin Devamı

TANZİM SATIŞ YERLERİ

Tanzim satış merkezleri kuracağız. Bu fiyatları üreticiden alıp tüketiciye taşıyacağız maliyetine. İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman fırıncılar sürekli zam yapıyorlardı. İstanbul'da bir tane Anadolu Yakası'nda iki tane de Avrupa Yakası'nda olmak üzere 3 tane halk ekmek kurduk fiyatları düşürdük ekmek fiyatları da inmeye başladı. Aynısını burada da yapacağız.

ENKAZ ALTINDA BİRKAÇ KİŞİ DAHA VAR

İstanbul Kartal'da bina çöktü fakat bu bina ruhsatsız iskanı yok. 3 kat diye başladılar 8 kat yan taraf 10 kat. Hepsinin yıkılma tehlikesi var. 17 vatandaşım burada şehit oldu 14 tanesi yaralı olarak çıktı. Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer kentsel dönüşüm olsaydı bunlar planlı olsaydı kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık bizim sabrımız taştı bunlara sabredecek halimiz yok. AK Parti'li belediyeler başta olmak üzere Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yoğun çalışmaya gireceğiz. Enkaz kaldırıldıktan sonra bakanlarımızla bir araya gelecek nasıl bir eylem yapacağız buna göre de adımlarımızı atacağız ama bunlar kararlı adım olacak. 8 evladım var bana 8 daire lazım diyor. Evimin ederi nedir bunu sormuyor.'