Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ereğli'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ereğli'de önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ereğli'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak Ereğli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bugün Sakarya, Kocaeli ve Üsküdar'da üç mitingimiz için zorladık Ereğli için. Biz de Ereğli için çıktık geldik. 31 Mart akşamı Ereğli'den güzel haberler bekliyoruz. Ereğli hizmetin kıymetini iyi bilir, üretimin, yatırımın, istihdamın kıymetini iyi bilir. İstikrar ve güven ortamın sahip çıktığımız sürece sarsıntılar bizi durduramaz.

DUYGU DOLU KARŞILAMA

Ereğli'de yaşayan küçük Şevval, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak davet etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Mektup yazıp bugün bizi bekleyeceğini söyleyen 5. sınıf öğrencimiz Şevval kızımız burada mı? Şevval kızımızın mektubuna cevap veremedim ama bak Şevval bizzat çıkıp geldim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahneye çağırdığı Şevval gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Bunca zamandır Atatürk'ün adını istismar etmekten başka işi olmayanlar ne yapıyor? Cumhuriyetin kurucusu olmakla övünen CHP, milletimizin sırtına hançer saplamak için terör örgütünün emrindeki partiyle ittifak kurdu, partilerin bir kısmı resmen, bir kısmı fiilen var. Adı İYİ ama kendisi karışık parti de bu örtülü ittifakı güle oynaya kabul etti. Ne kadar inkar etseler de bölücü partinin emrindeki partinin eş başkanı çıktı her şeyi itiraf etti.

"BAY KEMAL'İN PEŞİNDEN DAHA NE KADAR GİDECEKSİNİZ?"

Bay Kemal'in ırkçı senatörden ne farkın var? Aynı ifadeleri ikisi de kullanıyor. CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksiniz? İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Sen Müslüman değil misin? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl gösterir? İşte bu yüzden 31 Mart bir beka meselesi.

YENİ ZELANDA'YA SERT ELEŞTİRİ

Neymiş Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçmeyecekmişiz. Sen kimsin ya? 50 Müslüman kardeşimizi alçakça, adice, kalleşçe öldürdün. Hesabını vereceksin. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa öyle ya da böyle biz bunun hesabını sormasını biliriz. Yasalarında 15 yıldan fazla yokmuş. 50 Müslüman'ı katledecek sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. İnsan canı ne kadar ucuz ya…

"BANA GÖRE İDAMI KALDIRMAKLA YANLIŞ YAPTIK"

Haberin Devamı

Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık. 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit edenlerin ağırlaştırılmış da olsa, müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bana ağır geliyor. Bizim Parlamentomuz bununla ilgili karar verirse ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda Parlamentosu bu adamla ilgili gerekli kararı vermiyorsa ben de bunu onlarla sürekli tartışırım. Gereğinin yapılması gerekir.

"NE İŞİNİZ VARDI?"

Çanakkale'de sizin ne işiniz vardı? 15'liler, Seyit Onbaşılar, Çanakkale'yi bunlara zindan ettiler.Hala kan kusuyorlar. Buraya niye geldiniz?

EREĞLİ'YE İSTİHDAM MÜJDESİ

Bölgenin kaderini değiştirecek Filyos Limanı alt yapı inşaatında yarıya geldik. Filyos Limanı üst yapı inşaatını da 2023 yılına yetiştireceğiz. Ereğli Demir Çelik fabrikasıyla ilgili bir müjde veriyorum. Fabrikamız 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. Ereğli'mizden bin kardeşimize ilave istihdam çıkacak. Kendi zırh çeliğimizin levhalarını, lendi formüllerimizle ve uluslararası standartlarda Ereğli'de üretmeye başladık.

Haberin Devamı