Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 Zirvesi sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 Zirvesi sonrası önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 Zirvesi sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin'de düzenlenen G-20 Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

-Arjantinli dostlarımızı bu yılki zirveye başarıyla ev sahipliği yaptığı için tebrik ediyorum.

-Gerek ekonomik alanda gerekse küresel ekonomiyi ilgilendiren konuları istişare ettik

-Önümüzdeki yıl kaliteli altyapıların yapılmasında mutabakata vardık.

-Çalışma hayatının geleceğinde ise çalışanları yeni teknolojiye nasıl adapte edeceğimizi istişare ettik.

-Ayrıca zorla çalıştırma, çocuk işçi ve modern kölelik gibi konularda neler yapabileceğimizi daha etkin olacağımızı söyledik.

-İlim konusu G-20'nin önem verdiği başlıklar arasındadır. Bu alanda gerekli katkıyı yaptık. Gelişmiş ülkelerin taşın altına elini daha fazla koymasını istişare ettik.

-Önümüzdeki dönemde Hazar enerji kaynaklarının ülkemiz üzerinden Batı ülkelerine gönderilmesine katkıda bulunacağız

Haberin Devamı

-Türkiye kendi hukukunun korumakta kararlıdır.

-Doğu Akdeniz'de KKTC haklarının gasp edilmesine müsaade edemeyiz.

'MÜLTECİLER İÇİN 33 MİLYAR DOLAR HARCADIK'

-Mülteciler meselesinde güvenlik ve korku eksenli yaklaşım yerine insani değerleri merkeze alan bir yaklaşımın merkeze alınmasını vurguladım. Dünyada en çok mülteci barındıran ülke Türkiye'dir. Mültecilere için yaklaşık 33 milyar dolar harcadık. Hiç kimse sadece sınırlarını kapatmakla mülteci sorununa çare bulamaz. Mülteci düşmanlığını körükleyerek bir yere varacağını zannedenler. Hatalarının farkına varacaktır.

-Şu ana kadar ülkemize uluslararası kuruluşlar tarafından yaklaşık 2 milyar euro gibi bir rakam ulaşmakta. Önümüzdeki dönem G-20 ülkelerinin mülteci konusunda daha fazla ağırlık vermelerini umuyorum.

-Dünya Ticaret Örgütü'nün kuralları çok büyük şekilde erozyona uğratıldı. 'Ben yaptım oldu' böyle bir mantık zarar vermektedir. Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü'nün yenilenmesini savunuyor. Türkiye olarak üzerinde önemle durduğumun bir önemli konu terörizmdir. Bu konuların G-20 Zirvesi'nde daha fazla yer alması sevindiricidir.

-Türkiye içinde eylem yapan sivilleri öldüren eylem yapanlar Batı ülkelerinde gezebiliyor.

-Suriye'deki terör örgütleriyle irtibatı tespit edilen 7 bin kişiyi sınır dışı ettik.

Haberin Devamı

-Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehlikeye sokan hiçbir varlığa izin vermeyeceğiz. Fırat'ın doğusunu çok yakında kurtaracağız.

-Müzakere sürecini canlandırmak için BM çerçevesinde yürütülen çalışmaları destekliyoruz.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

-Türkiye Cemal Kaşıkçı meselesinde hukukun ahlakın yanında olduk Bu cinayet Türkiye'nin kararlı tavrıyla açığa çıkmıştır. Bizim için bu olay alçakça bir cinayettir ve öyle kalacaktır. Veliaht Prens'in 'suç sabit olmadıkça kimseyi suçlayamayız' tavrı doğru değildir.

-Dışişleri Bakanları bu konuyla ilgili olarak bunu inkar ederken ve yine yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluktan gittiğini söylerken bütün bunlar hep kendilerinin tezatlarıdır. Cemal Kaşıkçı'nın 7.5 dakika içinde boğularak öldürüldüğünün belgeleri var. Bizden kimler istediyse biz bu belgeleri ABD başta olmak üzere Suudi Arabistan'a Almanya'ya İngiltere'ye kim istediyse verdik.

-Bu vahşi cinayetin emrini vereninden uygulayana kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir. Cinayetin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması ve sorumlarının tamamının yargılanmalarının Suudi Arabistan'ın da çıkarına olacağına inanıyoruz. Cemal Kaşıkçı cinayetinde Kraliyet Ailesi'ni yıpratma niyetimiz yok.

Haberin Devamı

-Suudi Başsavcı İstanbul'a geldiğinde elindeki belgeleri bizimle paylaşmadı. Bu sadece Türkiye'nin meselesi değil tüm dünyanın meselesidir.

TRUMP'LA YAPILAN GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Amerika ile Türkiye ilişkilerinin stratejik ortaklığa bağlı olduğu ortadır. Şu anda Kuzey Suriye'de Fırat Doğusu Menbiç, bu çevrede Fırat Kalkanı ve İdlib'i değerlendirme imkanı bulduk. Menbiç'i kendileriyle ele aldık."

Halkbank konusunda kendileriyle görüştük. Gerekli bilgileri verdik. Bankamızın yetkilileri de şuan oradalar.

Ayrıca FETÖ konusunuda konuştuk. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunuda çözeceğiz."

'RUSYA'YA VİZE KALKACAK MI?'

Şimdi sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını sayın Putin verdi. Vizelerin tamamen kalkacağını ümit ediyoruz.

Haberin Devamı

Şu anda Rusya'da yaklaşık 5 milyon 700 bin turist onuncu ay sonu itibariyle Türkiye'ye gelmiş vaziyette.