Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gebze-Halkalı banliyö hattı açılışında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gebze-Halkalı banliyö hattı açılışında önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gebze-Halkalı banliyö hattı açılışında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının İstanbul Kartal'da yapılan açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasının ardından ilk sefere makinist koltuğunda eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ulaşımında kritik bir rol oynayacak ve trafiği olumlu yönde etkileyecek Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının Kartal Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuştu.

Haberin Devamı

Açılış töreninin ardından, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ilk seferi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Hat seferinin ilk sürüşünü Erdoğan yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İstanbul çok önemli bir hizmet olan Gebze-Halkalı banliyö tren hattının açılış töreni için bir araya geldik. Kartal bugün bir başka güzel. İnşallah 31 Mart akşamı özellikle Kartal'ı takip edeceğim. İstanbul'un bir ucundan Marmaray ile Boğaz'ın altından geçip diğer ucuna giden bu banliyö hattının hayırlı olmasını diliyorum.

GÜNDE 1.7 MİLYON YOLCU TAŞINACAK

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı eskiden 185 dakikada gidilen bu yol şimdi 115 dakikada gidilecek. İstanbulluya 1 saat 10 dakika kazandıracak. CHP'lilerin böyle bir derdi var mı? Bizim derdimiz hizmet. İstanbul'un en işlek ve trafik yoğunluğunun olduğu bu hat tek yönde 75 bin, günde ise 1.7 milyon yolcu taşıyacak. Normalde ancak 100 bin araçla taşınacak yolcuyu banliyö hattımız tek seferde götürecek. İstanbul'un 10 ilçesi bu hattı kullanacak. Toplamda 43 istasyondan oluşan bu hat, diğer hatlara entegrasyonu ile İstanbul trafiğinde ciddi bir rahatlama yaratacak. Marmaray bu projenin iki kıta arasındaki bağlantısını sağlayan en stratejik bölümü.

Haberin Devamı

"8.5 MİLYAR LİRA HARCANDI"

Sıfırdan yapmışcasına bu hattı geliştirdik, yeniledik. İstanbul'u bir uçtan bir uca böyle bir sistem ile katetmek zorlu bir işti. Hem altyapı hem de üstyapıda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bugüne kadar 1.4 milyar avro yani 8.5 milyar lira harcanan Gebze-Halkalı banliyö hattının şehrimize kazandırılması için çalışan herkesi tebrik ediyorum. Şehrimizin ulaşım sorununun çözümü raylı sistemlerden geçiyor. İstanbul'un raylı sistem uzunluğunu 233 kilometreye çıkardık.

"CHP'NİN BELEDİYECİLİĞİ ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR"

Her yerde CHP'nin belediyeciliği bu çöp, çukur, çamur. Bay Kemal sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız. Şimdi sandık kurmuşlar. CHP'li vekiller garibime 5'er bin lira her ay veriyorlarmış. Bu ödemeleri yapmaları için. Yalan söyleme de böyle bir duruma düşme işte. Siyasette dürüstlük önemli.

Haberin Devamı

LONDRA'DAN PEKİN'E DEMİR İPEK YOLU

Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği de Londra'dan Pekin'e uzanacak demir ipek yolu İstanbul etabını burası oluşturuyor. Londra'dan yola çıkan buradan Pekin'e gidecek. Marmaray 1860'lardan beri İstanbul'un hayali olsa da kimse adım atmadı. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından temelini 2004 yılında attığımız Marmaray'ı 2009'da bitirmeyi planladık ancak kazı çalışmalarında çıkan eserlere saygımızdan işin bitmesi 2013'ü buldu. Bugün Marmaray'ı çok daha ileri bir seviyeye taşımış bulunuyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday oy verenler değil bütün şehir ödüyor. Kartal'daki olaydan biz bir nasihat almayacak mıyız? Kentsel dönüşüm projelerimizi hayata geçirelim. Kentsel dönüşümde gönüllülük esasına göre kira bedellerinizi ödeyeceğiz. İnşaatları yatay mimari ile yapacağız. Biz kaçak, çarpık yapılaşmayla insanımızı devamlı deprem tehdidinin olduğunu İstanbul'da sıkıntı içerisinde yaşamasını istemeyiz. Biz sizden para istemiyoruz. Diyoruz ki bu konuda bize yardımcı olun.

Haberin Devamı

"KARTAL'IN SON İKİ DÖNEMDİR YAŞADIĞI SIKINTILARIN FARKINDAYIZ"

İstanbul için çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz, projelerimiz var. Kartal için de çok ciddi hazırlıklarımız var. Kartal'ın son iki dönemdir yaşadığı sıkıntıların farkındayız. CHP'li belediyenin elinde nasıl örselendiğini çok iyi biliyoruz. Yeni bir yol ile Kartal'ın kuzeyinin nefes almasını sağlayacağız.