Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul Sandık Başkanları Buluşması'nda konuştu, önemli mesajlar verdi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Hiçbir partinin muktedir olamayacağı güç AK Parti'de var. Sabah kimse gelmeden görevlilerimiz sandıkta olacak.

Mevcut üyelerimizin yakınlarından başlayarak tüm seçmenleri partimize üye olmaya davet etmeliyiz.

Buradaki manzara hem İstanbul'un büyüklüğünü hem de AK Parti'nin gücünü göstermesi açısından çok önemli. Seçimlerde Türkiye genelinde 195 bin sandıkta, İstanbul'da ise yaklaşık 31 bin sandıkta oy kullanılacak.

İstanbul'daki seçmenin yüzde 21'i AK Parti üyesidir. 280 binin üzerinde sandık görevlimiz olacak. Her sandıkta oy kullanan 300 kişiden 74'ü yani yüzde 21'i AK Parti üyesidir. Seçim günü herkesten önce sandığa gelecekler. Sabah kimse gelmeden görevlilerimiz sandıkta olacak.

Hedefimiz AK Parti üyelerinin sandığa gelmesi ve başka partilere oy verenlerden de oy kazanmaktır. Ana kademe kadın kolları, gençlik yeni üye kaydı yapmaya önem vermelidir.

Haberin Devamı

BİR GECE ANSIZIN ARAYABİLİRİM

Bir gece ansızın arayabilirim. İstanbul'da bulunduğum günlerde çalışmaları yerinde görmek için her an irtibat noktasına gelebilirim. İstanbul'un 959 mahallesinde 800 AK Parti irtibat noktaları kurduk.

Ne kimsenin tek bir oyuna tenezzül edeceğiz ne de bir tek oyumuzun ziyan olmasına izin vereceğiz. Sandığı sağlam tutmazsak emeğimiz heba olur.

Sandığa sıkı sahip çıkmak konusunda en çok size güveniyorum.

Aydın'da Cumhur İttifakı olarak seçime gidiyoruz. Dün yaptığım miting en muhteşem olanıydı. Türkiye'de istisnasız tüm seçim sandıklarında sandık kurulu üyesi bulundurma hakkına sahip tek parti AK Parti'dir.

Türkiye'de özellikle CHP geleneğinde sandıkta hile, adeta tarz-ı siyasettir.

Aradan geçen onca zaman rağmen CHP hala aynı kafadadır. Bunlar bir garip.

Ülkemizdeki seçim sistemi dünyaya örnek olacak bir şeffaflığa sahip. Buna rağmen CHP ve onlarla beranber hareket eden bir kesim her seçim öncesi suyu bulandırmak için ortalığı velveleye verir.

Biz bu seçimde de CHP ve avanelerinin teranelerine hakikatlerle belgelerle cevabımızı vereceğiz. ma bunu için ilk şart sandıuğa sıkı sahip çıkmaktır.

CHP şu anda Kandil'deki terör örgütünün desteklediği HDP var. Bir diğer yanında da adı iyi olan bir parti. Dördüncüsü bir de yanlarında Saadet Partisi.

Haberin Devamı

Dördü el ele vermişler. Diyorlar ki "siz de ittifak kurdunuz".

15 Temmuz'da derbe yapanlara karşı bu Cumhur İttifakı kurulmuştur. Ne yaparsanız yapın 31 Mart akşamı bu zillet ittifakına, bu illet ittifakına Cumhur İttifakı en güzel cevabı verecektir.

200 gramlık Rize çayını dansık kurullarımız seçmen listelerine ulaşarak ikram edecek. Bir de kenevirden yapılmış torbalarımız var. Kenevirden dokunmuş çantalarla AK Parti'nin çevreciliğini göstereceğiz. Sıfır atık projemizin çevreci yaklaşımıdır bu.

Demokrasilerde sandık namustur. Sandığa sahip çıkmanın yolları bellidir. Sandık görevlileri en az bir saat önce görev yerlerinde hazır olmalıdır. Sandık müşahitleri sandıkları asla yalnız bırakmayacaktır. Gerektiğinde itirazları yazılı olarak kayda geçirin.

Sandıklar kapadıktan sonra oy torbalarının seçim kurullarına götürülmesine arkadaşlarımız nezaret edecektir.

Haberin Devamı

Eşeği sağlam kazığa bağlayalım, ondan sonra Allah'a havale edelim.

Sandıktan çıkan irade ne olursa olsun bizim için değerlidir.

Bu şehrin nereden nereye geldiğini iyi biliyoruz. Yaşı el vermeyenlere de eski Türkiye'yi iyi anlatmak lazım. Şehrin sokaklarının nasıl çöplüğe döndüğünü, Haliç'in nasıl bataklığa döndüğünü anlatmalıyız.