Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: Şu sözlere bak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: Şu sözlere bak!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: Şu sözlere bak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Tekirdağ, kadim bir Türk yurdudur. Ama aynı zamanda Tekirdağ, ülkemizin topraklarının tamamı Avrupa’da olan 3 şehirden biridir.

Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda’da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş. Bu katliamda kullandığı silahını da 2. Viyana Kuşatması’nın tarihinden Haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş. Geride bıraktığı bildiride de, boğazın batısına geçerseniz sizi öldüreceğiz. İstanbul’a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız diye zırvalamış.

"YENİ ZELANDA NİRE, TÜRKİYE NİRE?"

Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, bir cani Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor. Avustralyalı ahlaksız, edepsiz bir senatör var. Saldırıyla ilgili neler söylüyor neler...

Haberin Devamı

Gördüğünüz gibi Tekirdağ’ı, İstanbul’u, aslına bakılırsa topyekun bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor. Balkan Harbi öncesi dört bir yanımızda tıpkı bugünün Tekirdağ’ı gibi, Edirne’si, Bursa’sı, Eskişehir’i, Kayseri’si, Erzurum’u gibi canımızın parçası olan şehirlerimiz vardı. Bugün hepsi sınırlarımızın dışında kaldı. Üstelik bunların çoğunu da tek kurşun atmadan kaybettik.

Nereden nereye geldik biliyor musunuz? 22 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye geldik. Nereden nereye… Hale bak hale. Yeni Zelanda'daki saldırı ve onun üzerinden bize verilen mesajlar ilk değildir Yeni Zelanda'dan, bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Kuru kuruya bir müddet yatsın, çıksın olmaz böyle bir şey. 49 insanı katletti bunun hesabının sorulması lazım. Yoksa yarın aynı bedeli Yeni Zelanda da ödemek zorunda kalır.

"BU KATLİAMIN HESABININ SORULMASI LAZIM"

İstanbul'a 3 gün bir gelmiş, 40 gün bir gelmiş. Şimdi çalışmalar yapılıyor. Bunun bağlantısı nerelerle var, çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda'dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya, şöyle bir müddet yatsın, ondan sonra çıksın. Olmaz böyle şey. 49 insan... Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil.

Haberin Devamı

"BAY KEMAL SEN NE YETKİLİSİN, NE DE EHLİSİN"

Avustralya'da senatör çıkmış ahlaksızca bir ifade kullanıyor. AP skandal rapor. Bay Kemal senin senin o senatörden ne farkın var? Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar kendini kaybetmiş biri bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin ne ehlisin. Sen önce kendini gözden geçir. Sen şuanda teröristlerle berabersin. Teröristlerle el elesin. Teröristlerle kol kolasın. Sen Kandil'deki, Cudi'dekileri yanına alıp yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Bu millet CHP'yi senden kurtaracak. Şu ifadeye bak ya. Terörün kaynağına İslam ülkelerini ve ümmeti yerleştiren bu adama oy vermenin bile ne kadar büyük bir vebal olduğunu anlayalım.

ÇORLU HAVALİMANI'NIN ADI ÇORLU ATATÜRK HAVALİMANI OLACAK

Ben resmi rakam söylüyorum. 17 yılda Tekirdağ'a yaptığımız yatırımların tutarı 21 katrilyon lira. Eğitimde 3284 yeni derslik yaptık. Bugün 33 bini aşan öğrencisi 1133 öğretim üyesiyle görev yapan Namık Kemal Üniversitesi'ni Tekirdağ'a kim kazandırdı? Bu yıl 1300 kişi kapasiteli merkezde ve Marmara Ereğlisi'nde 2500 kişi kapasiteli 3 yurt daha açacağız. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu 57. Alay'ın binaları ihya edeceğiz. Bu binaları müze olarak gelecek nesillere taşıyacağız. Sağlıkta 980 yataktan oluşan 30 tesisi şehrimize kazandırdık. Ayrıca 480 yataklı şehir hastanemizin yapımı da sürüyor. Tekirdağ'a 256 kilometre ek bölünmüş yol yaptık, demir yollarını yeniledik. Çorlu Havalimanı'nının işlerliğini artırıp adını da Çorlu Atatürk Havalimanı yapacağız.

Haberin Devamı