Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

CHP, hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. CHP hiçbir zaman milli iradeye saygı duymamıştır. CHP hep açık oy, gizli tasnifle seçim yapma yoluna gitmiştir. Şimdi bunları yapamıyorlar ama fırsatını bulsalar nasıl ki bölücü terör örgütünün arkasında olduğu parti bir çok yerde oyları alıp istedikleri gibi kullandılar. Muhtarları tehdit ettiler. Oyları kendi istedikleri gibi orada kullanmak suretiyle silme beldelerde, köylerde, ilçelerde kendi hesaplarına netice çıkardılar.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER CHP'NİN DEVRE DIŞI KALMASININ MİLADI OLACAK"

CHP, sandıktan çıkan rahmetli Türkeş'i ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını bugünlerde yeniden vitrine çıkartıyor. Milletten aldığı yetki ile başbakanlık görevine gelen rahmetli Erbakan'ı alaşağı eden de yine aynı kafadır. Bölücü terör örgütünün güdümündeki siyasi partiyle girdiği münasebet CHP'nin yüzünün bir kısmıdır. Biz anayasa değiştirebilecek güce sahipken partimizi kapatmaya yeltendiler. CHP'nin başındakiler ne dedi? Ankara'da da savcılar hakimler varmış dediler. Aynı CHP. Millet sana böyle bir yetki verecek CHP zihniyeti partimizi kapatma noktasında adım atacak. CHP'nin yanlarında yoldaşları var. Bunlarla beraber şu anda adeta Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak oluşturdular. Başarılı olamayacaklar. Yine onlara 31 Mart'ta benim vatandaşlarım gereken cevabı sandıkta verecektir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milletimizle gönül bağımızı güçlendirdikçe CHP'nin giderek marjinalleşeceğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalmasının da miladı olacaktır.

Haberin Devamı

"BEN BUNU 89'DA YAŞADIM"

31 Mart için sıkı bir hazırlık içindeyiz. Seçimlerde dikkat etmemiz gerekn hususları ana başlıklar olarak tekrarlamak istiyorum. Partimizi temsil eden sandık kurulu üyelerimiz seçim günü oy verme işleminden en az 1 saat önce görev yerlerinde hazır bulunmalıdır. Oy verme işlemi devam ettiği sürece partimizin aleyhine herhangi bir işlem yapılmasına haksızlığa engel olacaktırlar. Ben bunu '89'da yaşadım. 24 Haziran'da 180 bin 524 sandıkta oy kullanılmıştı. Bu sayı 195 bine çıktı. Daha dikkatli olmalı, 31 Mart'ta hiçbir sandığı boş bırakmamalıyız. Seçimler öncesi 10-15 sandık müşahidini aramıştım. Bir gece sizi de arayabilirim. Oy verilen okullarda ve bu okulların katlarında ayrı ayrı sorumlularımız bulunacaktır.

Haberin Devamı

NİŞASTA BAZLI ŞEKER KOTASI DÜŞÜYOR

Nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 2001 de bu kota yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bu kotayı yüzde 5'e düşürmüştük. Şimdi bir adım daha atıyor nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2.5'a indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kotasını oldukça aşağı çekmiş oluyoruz.

KÖMÜR İŞÇİLERİNE KADRO

Enerji Bakanlığımızın da gayretiyle ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Kurumlarımıza ait 7 sahayı daha işletmeye açarak kömür üretimini 18.5 milyon ton artırdık. Geçtiğimiz yıl kömür üretimiyle cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu vesileyle Somalı kardeşlerimize müjde vermek istiyorum. Soma Işıklar Bölgesi'nde çalıştırılan ve yılda 6 milyon ton kömür çıkarılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Hala bu madenlerde çalışan 2400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmeleri'nin şirketlerinde kadrolu olarak ve maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir. Yine Soma'daki yeni işletmeye açılacak ve 350 milyon ton rezervi bulunan sahalarda yatırımcımızın 10 bin kişiyi istihdam etmesini bekliyoruz. Ülkemizin 81 ilinin tamamına doğal gaz vermeye başladık.

Haberin Devamı

SMA HASTALARINA İLAÇ MÜJDESİ

Bir başka müjde de SMA hastalarına ve ailelerine. İlaç bedelinin geri ödemesine ilişkin sorunu çözmüştük. Aynı hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik. Bunların fiyatları çok ama çok yüksek. Dünyada da çok az ülkede bu uygulama yapılıyor. Ama biz ecdadımıza layık olmanın hesabıyla bu adımı atıyoruz.