Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf Buluşması Programı'nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar:

Haberin Devamı

Buradan Türkiye'deki tüm esnaf ve sanatkârlarımıza selamlarımı yolluyorum. Esnaf, alışveriş ettiğimiz bakkaldır, manavdır, kasaptır, kırtasiyecidir, züccaciyecidir. Esnaf çay içtiğimiz kıraathanecimizdir, ayakkabımızı yaptırdığımız kunduracıdır. Esnaf hayatımızın her anında birlikte olduğumuz kişidir. Gerektiğinde yardımına koşarız. Gerektiğinde bakkalın önünde bir defteri vardır o da bakkalın bize adeta kredisidir. Maaşı aldığımız zaman gider öderiz. Evimizin, arabamızın anahtarını onlara emanet ederiz. Akranımızsa kardeşimiz, büyüğümüzse ağabeyimizdir. Esnafın mutluluğu bizim için çok önemlidir. Aile içerisindeki sıkıntının bize etkisi neyse esnaftaki sıkıntı da aynısıdır. Sizlerle içtiğim bir bardak çayın keyfini başka bir yerde bulmadım, bulamadım.

Haberin Devamı

BU YIL ESNAFA 22 MİLYAR LİRA KREDİ KULLANDIRILACAK

Esnaflarımkızın en büyük sıkıntısı finansman konusunda yaşadıkları zorluklardır. Sizlerin faiz yükü altında ezilmenizin önüne geçtik. 2 milyon esnafımıza 100 milyar lira kredi verdik. Sadece bu yıl kullandıracağımız kredi 22 milyar lira. Kooperatif kefaletli kredilerde kanuni takip alacağının sıfıra yakın olması hamdolsun esnaf ve sanatkarımızın ahlakına işaret ediyor. Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ'yi etkin olarak kullanıyoruz.

"FIRSATÇILARA İKAZIMIZI YAPTIK"

Tanzim satışı en ücra köşelere kadar yapma adımlarını da atabiliriz. Millet olmazsa esnaf olarak adım atabilir miyiz? Esnaf milletin bir bireyidir. O zaman ne diyoruz biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyoruz. Karşımda ben ahileri görüyorum, ahilerin de aynen hizmetkar olma ruhuyla yaşadıklarını biliyorum. Fırsatçılara ikazımızı yaptık. Fırsatçıların girdikleri yanlış yoldan dönmeye çağrısında bulunduk. Devlet olarak doğal gaz ve elektrik fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptık. Akaryakıt fiyatlarını mümkün olduğunca sabit tutarak milletimizin üzerindeki yükü almak için çalıştık. Tarımda mazot ve gübre desteği verdik.

"MİLLETİMİZİN EKMEĞİYLE OYNAYANLARA DERSİNİ VERİYORUZ"

Büyükşehirlerimizde kurduğumuz tanzimlerle milletimize uygun fiyatlarla yiyecek buluşturduk. Şimdi de temizlik ürünleri ve bakliyat ürünlerinin de satışına başlayacağız. Biz fırsatçılara derslerini vermek için bunu yaptık. Fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere ihtiyaç kalmayacaktır. Bizim işimiz zaten bu değil ki ya. Serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde, ahlakı elden bırakmayan esnaflarımıza sonuna kadar destek olmayı sürdüreceğiz. Milletimizin ekmeğiyle oynayanlara dersini veriyoruz. Zincir marketler fiyatları indirmeye başladılar. Büyük ihtimalle seçim sonrasında yeni bir yol haritası hazırlayacağız. . Baktık ki sistem tam oturmadı belediyelerimizin riyasetinde büyük ihtimalle seçim sonrasında sizlerle iş birliği içinde yeni bir yol haritasıyla en ücra köşeye kadar dağıtım mekanizmasını güçlendirerek bu adımları atacağız. Bu ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.

Haberin Devamı