Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 ve F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 ve F-35 açıklaması

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 ve F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Dördüncü F-35 de kısa sürede gelecek" dedi

Erdoğan'dan S-400 ve F-35 açıklamaları:

Haberin Devamı

Bizim Rusya ziyaretimiz bu defa, üst düzey stratejik konsey toplatımızın Rusya ayağıdır. Bunun içinde şu anda S-400 önemli bir yer tutuyor. Amerika'nın şu andaki söylentileri, vesaireleri bunlar çok yanlış şeyler. Biz bir defa S-400 ile ilgili süreci, bunu bitirdik ve S-400'le ilgili ödemelerimiz devam ediyor, bunları yapıyoruz ama biz Amerika'ya da teklifimiz şuydu: Sizden de Patriot'ları alalım ama Amerika bize uygun şartlarda, yani Rusya'nın S-400'de tanıdığı şartlarda maalesef Patriot'larda aynı şartları onlar bize tanımadı. Tanımadığı için de biz şu anda şu duruşta oraya sıcak bakmıyoruz ama S-400 süreci bizim işliyor. Temmuz ayında da teslimatlar başlayacak.

"4'ÜNCÜ F-35 DE GELECEK"

F-35 konusunda önüne gelen bir şey söylüyor. 3'üncüyü de teslim ettiler, 4'üncü de kısa sürede gelecek. Bizim pilotlarımız bir general öncülüğünde çalışmaları yürütüyorlar.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri'nin yaptığı konuşma da manidardır. Yaptırım doğru değildir. Şimdi de Stoltenberg'in süresi 2022'ye kadar uzatıldı. İkili ticaret hacmimizi görüşeceğiz. Doğal gaz noktasında Rusya ile olan ilişkimiz çok güçlü. Bunlarla birlikte aramızdaki kültürel, sanat noktasındaki ilişkileri de görüşmek suretiyle, arkadaşlarımızla bir brifingle bunları görüşeceğiz.

Çok akıllıca, çok planlı bir taşıma sürüyor. Bugüne kadar olmamış bir taşıma işlemi var. Buradaki taşıması yapılan bütün elektrik, elektronik aletler çok hassas. Bunların taşınması söz konusu. Bu işin takibini arkadaşlar yapıyor. Önümüzdeki hafta her şey rayına oturacak. Dünyanın en büyük havalimanı uygulamada adımlarını atacağız.