Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sakarya'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sakarya'da önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sakarya'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da düzenlenen mitingde konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Sakarya en ağır imtihanlara tabi tutulup hepsinden de alnının akıyla çıktı. Sakarya'nın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Artık bahar kendini iyiden iyiye belli etmeye başladı. Bahar yılın bir mevsimi. Sakarya'nın gönlü, vatan sevgisi, millet sevdasıyla dört mevsim baharı yaşıyor. Baharın müjdecisi olarak havaya, suya, toprağa düşen cemreler inşallah 31 Mart'ta büyük ve güçlü Türkiye'nin müjdecisi olarak ben inanıyorum sandıklara da düşecektir.

45'İNCİ İL MİTİNGİ

Seçim mitinglerimize 8 Şubat'ta Sivas'ta başladık. Bugün Sakarya'da 45'inci il mitingimizi yapıyoruz. Şu ana kadar İstanbul'da 13, Ankara'da 8 ilçe mitingi yaptım. Akşam 14. ilçe mitingimiz Üsküdar'da. Ereğli ile birlikte çeşitli illerimizde 4 ilçe mitingi gerçekleştirdik. 39 günde 71 miting gerçekleştirmiş olacağız. Diğer buluşmaları, resmi programları, kabulleri, ziyaretleri saymıyorum bile. Peki Cumhurbaşkanı olarak yürütmenin başında bulunduğumuz Cumhur İttifakı ile Meclis'te çoğunluğu tutuğumuz halde neden bu kadar çok çalışıyoruz? Sadece 3-5 belediye başkanlığı veya eksik veya fazla almak için bu kadar çalışılır mı? Öyle olsa muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde 171 miting yapması gerekirdi. Bizim değil yarımız 10'da birimiz kadar bile çalışmıyorlar. Bizim bu kadar çok çalışıyor olmamız ülkemizi ve sizi seviyor olmamızdandır.

Haberin Devamı

"GELİN KARANLIK OYUNU BİRLİKTE BOZALIM"

31 Mart'tan ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyecek bir sonuçla çıkmak istiyoruz. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde var. Defol git. Senin bu ülkedeki tüm etnik unsurlara saygın olacak. Türkiye benim Kürt kardeşlerimden ibaret değil ki. Buradan CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum, İYİ Parti'ye inanlara sesleniyorum, buradan hala Saadet'le birlikte olanlara sesleniyorum, buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Gelin bu karanlık oyunu birlikte bir kez daha bozalım.

"AMAÇLARI NEFES ALABİLECEĞİMİZ HİÇBİR YER BIRAKMAMAKTIR"

Yeni Zelanda'daki hadiseyi gördünüz. Ülkemizdeki bazıları zaferleri ve yenilgileri unutmuş olabilir. Ama elin oğlu unutmamış 2019'da gelmiş silahına kazımış. Bununla yetinmeyip 50 kardeşimizi alçakça katletmiş. Amaç bize bu dünya üzerinde özgürce nefes alabileceğimiz hiçbir yer bırakmamaktır. Bu oyunu görmeyenlere söyleyecek sözümüz yok. Bizim milletimizin kalbiyle dili aynı istikamettedir. 31 Mart seçimlerinde bu hasbi iletişimimizin neticesini alacağız.

Haberin Devamı

SAKARYA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

Bu şehrimizi aşkla sevmekle kalmadık. Tarihi hizmetlerle de kavuşturduk. Sakarya'da 17 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık. 28 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, futbol sahaları yaptık. Millet bahçelerinin yapımına başlıyoruz. Sağlıkta bin 335 yataklı 17'si hastane olmak üzere 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Sakarya Şehir Hastanesi'nin yapımına yakında başlıyoruz. İmar Barışı ile 179 bin Sakaryalı kardeşimizin sorununu çözdük. 133 kilometreden aldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 401 kilometreye çıkardık. Çatalca-Yassıören kesimiyle Habibler kavşağının resmi açılışını 3 gün önce Çatalca'da yaptık.

Haberin Devamı

"SATILAN BİRİSİ VARSA SENSİN"

Bay Kemal çok garip bir insan. Arifiye'de ana bakım fabrikası fırtına obüsü, poyraz mühimmat aracı TSK için çeşitli paletli araç ve optik ürünler üreten önemli bir tesistir. Bu tesisi modernize etmemiz şart haline gelmiştir. Bu çalışmaları sadece kamu imkanları ile gerçekleştirmeye çalıştığımızda böyle bir fabrika için en az 50 milyon dolar gerekiyordu. Biz daha farklı bir adım attık. Bunun için Arifiye'deki fabrikanın işletmesini BMC'nin yüzde 50-50 Katar'la orada ortaklığımız var. Aynı ortaklığı da buraya taşıdık. 25 yıllığına burayı BMC'ye yani Katar-Türk işbirliğine devrettik. Bay Kemal ne diyor? Sattılar diyor. Satılan birisi varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun? Akşam yalan, sabah yalan. Man Adası diye bir şey tutturdun. Mahkemede 2.5 milyona mahkum oldu.