Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sivas'ta önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sivas'ta önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sivas'ta önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Biz bugün yare kavuşmaya, Sivaslılarla kucaklaşmaya geldik. Sivaslılara boyun yiğido deniyor. Sivaslı yiğitler en zor zamanda haktan adaletten ayrılmadılar, ayrılmazlar. Sivas, Efes'ten Mezopotomya'ya uzanan kral yolunun, İpek Yolu'nun, Selçuklu ticaret hattının bir kavşak noktasıdır. İşte bu sebeple asırlar boyunca burası ticaretin sultan şehri oldu. O yüzden buraya Sultan Şehri deniyor.

Biz KİT'lere falan her şeyi verdik bizden bir şey beklemeyin. Bu toplantıyı da provoke etmeyin. Her şeyi verdik, alışılmış bir lider değilim provoke etmek suretiyle lütfen samimi olalım düzgün olalım toplantımızı da düzgün bir şekilde çıkartalım. Bizler Cudi'de Gabar'da terörle mücadele ediyoruz.

"GEREKİRSE TANZİM SATIŞLARINI BELEDİYELERİMİZİN ELİYLE KURARIZ"

Haberin Devamı

Bizi Corc, Hans bir yerlerden vurmak istiyor. Bunlar da Corc'a Hans'a el ayak oluyorlar. Bak biz bu mücadeleyi bugüne kadar kazandık. Kazanmaya da devam edeceğiz. Eğer birileri marketlerde şuralarda buralarda yapıyorlarsa geçenler kabine toplantısında da açıkladım. Gerekirse tanzim satışlarını belediyelerimizin eliyle kurarız. En ucuz fiyata da buralara getiririz. İstanbul'a 3 ekmek fabrikası kurdum. Bunun ardından fiyatlar aşağı düştü. Bu fabrikalarımız hala çalışmaya devam ediyor. Bizim derdimiz başka. Biz bu millete aşığız aşık. Böyle ucuz oyunlara kimse gelmesin. El ele vereceğiz. Bütün eksiklikleri bugüne kadar nasıl giderdiysek bunan sonra da gidereceğiz. Türkiye'nin ilk yerli uçaklarını üreten Sivaslı Nuri Demirağ'ı ben burada tekrar rahmetle anıyorum.

"BİZİMLE RASTGELE RESİM ÇEKTİRİP İSTİSMAR EDENLERE İNANMAYIN"

Önümüzdeki 51 günü iyi değerlendireceğiz. Öyle çalışalım ki 31 Mart akşamı burada AK Parti'nin belediyecilik hizmetindeki o devam eden sürecini anlı şanlı şekilde tüm ilçeleriyle birlikte devam ettirelim. Sadece merkez yetmez ha ilçeleri de. Sivas'ın bizim gönül dünyamızda çok özel bir yeri var. Biz sıradan bir parti değiliz, biz dünyada nam salan AK Parti'yiz AK Parti! Cumhur İttifakı'nın iki ayağı var. Biri AK Parti diğeri MHP. Bizimle rastgele bir resim çektirip sonra bunu istismar edenlere inanmayın.

Haberin Devamı

31 Mart seçim kampanyamızı buradan başlattık. Sivas, Selçuklu'nun kalbi, Osmanlı'nın vicdanı, Cumhuriyet'imizin aklıdır. Burası istiklal ve hürriyeti hedef gösteren bir karargahtır. Tarihi, kültürü, mimarisi, sazıyla, sözüyle medeniyetimize hizmeti hayatlarının gayesi haline getirmiş nice mümtaz simasıyla Sivas karargah şehirlerimizden bir tanesidir. Bu yıl 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yılını kutlayacağız.

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"

Afrin'de, Cerablus'ta bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik. Yine veririz. Sivas, "Vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz" diyerek 7 düvele meydan okumuştur. 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Milletimiz istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını Sivas'tan haykırmıştır. 100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi 100 yıl sonra burada tekrar ediyoruz. Bayrağa, istiklalimize uzanan her eli kırarız. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere cevabını veririz. Türkiye'nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar, 31 Mart'ta milletten tokat yiyecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tartışmaya açarak yeniden eski Türkiye hayali kuranların hevesi kursaklarında kalacaktır.

Haberin Devamı

"CHP BUNU ANLAYAMADI"

CHP bunu anlayamadı. Ben kıraathane diyorum onlar kumarhane diyor. Çünkü dervişin zikri fikri meselesi var bunların durumu da bu. Çok fazla da vakit ayırmayalım ona. İşimiz var.