Gündem Son dakika! Af yasası çıkıyor mu?

Son dakika! Af yasası çıkıyor mu?

Paylaş
Son dakika! Af yasası çıkıyor mu?

Yüz binler af yasasını bekliyor. Bu nedenle hükümetin her açıklaması büyük bir merakla dinleniyor. MHP Lideri Bahçeli'nin konu hakkındaki ısrarı af bekleyenleri heyecanladırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce konu hakkında flaş açıklamalarda bulundu. İşte af konusunda son durum?

Af yasası gündemden düşmüyor. İlk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği "af" konusu büyük bir beklenti oluşturdu. Cezaevinde olan yüz binlerce kişi ve onların yakınları "Af yasası çıkacak mı?" sorusunu soruyor.

Haberin Devamı

16 EKİM 2018: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AF AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Arkadaşlarımızdan af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği ve uygulamanın mahşeri vicdana daha uygun hale gelmesi yönünde çalışma yapmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

2 EKİM 2018: ÖMER ÇELİK'TEN "AF" CEVABI

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "af yasası" sorusuna ""Partideki çalışma ve değerlendirme tamamlanmamıştır, son aşamasındayız ama tam bir nokta koyulmamıştır." dedi.

26 EYLÜL 2018 HAYATİ YAZICI: İYİ İRDELEMEMİZ GEREKİYOR

CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, af konusunda yaptığı açıklamada, "Bu çok karmaşık bir konu. Bunu çok iyi irdelememiz gerekir. Hiçbir hesap içerisinde olmadan, toplumu nasıl etkiler, suçla mücadeleyi nasıl etkiler, yargılamayı nasıl etkiler, adalet algısını nasıl etkiler, bütün bu alanları dikkate almak suretiyle hasbi olarak bu konuyu irdelemeliyiz" dedi.

Haberin Devamı