Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bahçesaray'ı, Başkale'yi, Çaldıran'ı, Çatak'ı, Erciş'i, Gevaş'ı, Gürpınar'ı, İpekyolu'nu, Saray'ı, Tuşba'yı selamlıyorum. Şu meydandaki muhabbete bak, heyecana bak. Elhamdülillah Van bugün bambaşka. Havalimanınından buraya kadar cadde boyu Vanlı kardeşlerimin aşkını, heyecanını gördüm.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA OLDUKLARI NEREDEYDİ?"

Birileri yıllarca milletimizin içine nifak sokmaya çalıştı. Milleti bölmeye, parçalamaya, birbiriyle kavga ettirmeye çalıştı. Bu uğurda nice gençler toprağa düştü. Sonuçta ne oldu? Gördük ki ülkemizin üzerinde hesapları olanların oyunuymuş. Ben depremin olduğu gece Erciş'e geldim. Bu terör örgütünün arkasında oldukları neredeydi? Onların böyle bir derdi var mıydı? Biz size aşıktık, aşık.

Haberin Devamı

"KIZLARIMIZI KANDİL'E KAÇIRANLAR BUNLAR DEĞİL Mİ?"

Mahallelerimizi birbirinden ayırmak için çukurlar kazdılar, tüneller açtılar, milletimizin evlerine girdiler. Van'da anaları ağlatan, çocukları öksüz yetim bırakan hep bunlar oldu. Niye Kandil'e, Cudi'ye girdik? Sizleri rahatsız etmesinler diye. Ahh benim hanım kardeşlerim 13-14-15-16 yaşındaki kızlarımızı Kandil'e kaçıranlar bunlar değil mi? Diyarbakır Belediyesi'nin önünde haftalarca ağlayan analar benim Kürt annelerim değil mi? Başbakanlığım döneminde gelip dertlerini anlattılar. Biz de adım adım takip ettik Elhamdülillah o günler geride kaldı.

Ülkemizdeki tüm kesimler gibi Kürt kardeşlerimizin hem geri kalmışlık hem hak ve özgürlükler noktasındaki sorunlarını çözmek için çok çalıştık. Ülkemiz demokrasisini yasaklardan, baskılardan kurtardık.

"VAN'DAN İLAN EDİYORUM..."

Van'dan ilan ediyorum; bir daha hiçbir güç Türkiye'yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi devletinin vatandaşlarını tehdit olarak gördüğü bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi gencecik fidanların her gün toprağa düştüğü bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi herkesin birbirine şüpheyle baktığı bir ülke haline getiremeyecektir.

Haberin Devamı

"BİZ İHYA VE İNŞA İÇİN VARIZ"

İşte bunun için 31 Mart çok önemli. Ülkemizin kalkınmasına vurduğu darbelerle bilinen bu zihniyetlerin ittifakıyla böyle bir geleceğe ulaşamayız. CHP, HDP, sözde İyi parti ve ne yazık ki adı Saadet ama kendisinin Saadet'le alakası olmayan parti. Bu öyle bir ittifak ki perde arkasında pazarlık yapanlar milletin karşısında bir araya gelemiyorlar. Öyle bir ittifak ki Van'da başka, İstanbul'da başka konuşuyorlar. Tıpkı bukalemun gibi doğuda başka batıda başka kılığa giriyorlar. Kandil'den Pensilvanya'ya kadar herkesin desteğini alıyor ama bir tek partilerin başındakiler kabul etmiyor. Tek bir projeleri yok sadece yıkmayı vaadediyorlar yapmayı değil. Biz inşa ve ihya için varız, aramızdaki fark bu.

VAN'A 27 KATRİLYON YATIRIM

Bu Bay Kemal akşam yalan, sabah yalan. Ben sadece size Van'da yapılanların bir kısmını gösterdim. Hayal konuşmuyorum gerçekleri konuşuyorum. Bizim Van'a 17 yılda yaptıklarımızın tutarı 27 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda yaptığımız yatırımlar.

Haberin Devamı

"VAN'IN SUYU BİLE YOKTU"

Arkasında bölücü terör örgütünün oldukları burada belediyeyi yönetmediler mi? Van'ın suyu bile yoktu. Bunu biz getirdik. Su işi büyükşehir belediyelerinin işidir. Ben İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı iken İstanbul'un suyu yoktu. 140 kilometreden İstanbul'a su getirdik. 2040 yılına kadar İstanbul'un su sorunu yok. Van'da da bu noktaya geldik.

YENİ TEŞVİK

Küçük baş hayvan yetiştiricilerimize bir müjde vermek istiyorum. Yeni bir destek programını hayata geçiriyoruz. Küçükbaş damızlıkları için hayvan başına 25 lira destek yapılıyordu. Sürüye katılan her hayvan için 100 lira destekleme ödemesi yapacağız. Küçükbaş hayvan varlığımızı 46 milyon üzerine çıkardık. Bu projeyule 84 milyona yükseltme hedefindeyiz.