Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'deki konuşması
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'deki konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı olan Rize'de halka seslendi. Erdoğan, isim vererek CHP'yi isim vermeden de HDP'yi topa tuttu

Erdoğan'ın Rize'de katıldığı toplu açılış törenine çok sayıda da Bakan katıldı. Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP ve HDP'ye yüklenirken konuşmasının sonunda 'Birileri kendisine ayrı bayrak arıyorlar, bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu bozun. Şehit kanıyla rengini almış bayrağımız var. Yıldızlarıyla şehitlerimizin ifadesiyle bayrağımız var. Bize bu yetmez mi ya. Bu birliğimizdir. Bu vatanı böldürtmeyiz, karşılarında bizi görürler. Devlet olarak, ordumuzla bunların karşısında oluruz.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Baba ana ocağı Rize'de olmaktan bir kere daha gurur duyuyorum. Desteğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. 10 Ağustos seçimlerinde verdiğiniz yüzde 81'lik destek için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Toplu açılılş törenini yaptığımız 122 trilyonluk yatırımın Rizeli hemşehrilerimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.

Tüm bu hizmetlerin resmi açılışlarını da burada yapıyoruz. Türm bu eserlerin Rizemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin hayata geçirilmesi sürecinde başta hükümet olmak üzere tüm bürokratlara teşekkür ediyorum. Eşşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle yad edileceğiz. Rize'de geçtiğimiz 12 yılda toplam 9 katrilyon yatırım yaptık.

Haberin Devamı

Samsun'dan Artvin'e giden yoldaki dağları biz deldik. Biz dertliydik, sevdalıydık, o delinmez denilen dağları delerek yol yaptık.

Ulaşım konusunda Rize'nin hiç bir eksiki kalmasın dedik. Havalimanı için çalışmalara başladık. Havalimanı bittiğinde kardeşlerim taa Trabzon'a gitmeyecek. Böylece yolu kısaltacağız. Şimdi şunun hesabını yapacaksın. Trabzon mu bana yakın Rize mi? Hem yakıttan hem de zamandan kazanacağız.

Rize'de geçtiğimiz yıl yaş çay alımı için ödenen para tam 4.2 katrilyondur. Üniversitemiz maaşallah her geçen gün gelişiyor. Allah ömür verdikçe Rize'ye hizmet etmeye devam edeceğiz: İstanbul'da Rizeli hemşerilerimizle biraraya geldiğimizde burada Ana muhalefet partisinin genel başkanı rahatsız olmuş. Benim milletimle hemşehrilerimle bir araya gelmemin demokrasiye zarar verdiğini söylüyor. Aynı zihniyete sahip gazeteci de demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. Daha da ileri gidip terör örgütü mensubu partisi ile CHP'yi ittifaka davet etmişti. Bu kişi şimdi ne diyor biliyor musunuz 'Başını örten kadın özgürlükten vazgeçmiştir' diyor. Ahh ah buna dersi 7 Haziran'da vermelisiniz. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar içlerindeki başörtü düşmanlığını atamıyorlar.

BENİM KÜRT KARDEŞLERİM DİNDARDIR

Şimdi biri çıkmış terör örgütünün destekçisi 'İşçilerin kabesi Taksim'dir' diyor. Benim Kürt kardeşlerim dindardır. Benim müslüman Kürt kardeşlerime Kabe'yi Taksim olarak gösterenlere gereken dersi verecek misiniz? Bunlara haddini toptan bildirmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Ana muhalfet partisinin birinci sırasında aday gösterdiği kadın aday başörtüye düşman bir insandır. Şimdi bunlar aynı koalisyonun içindeler. Anayasa Mahkemesi partime kapatma davası açmıştı. Laiklik mitinglerini bu aday yapıyordu. Şimdi hem üniversitelerde hem orta okulda hem kamuda başörtüsü serbest. Yav kardeşim başı açık da başı örtülü de benim kardeşim. Bunların arasına niye nifak tohumları atıyorsunuz. Problem bu sapık zihniyetlerde?

ASLARI SOSYAL DEMOKRAT AMA KENDİLERİ FAŞİST

Adları sosyal demorkattır ancak kendileri faşisttir. Dikkat edin milletin değerleriyle ilgili hiç bir şey söylemezler. İşte birisi çıktı ne diyor, İmam Hatip okulların orta kısımlarını kapatacağız diyor. Bunu kim diyor; CHP. Ana muhalefetin sayın başkanı biz daha önce bu senaryoyu gördük artık bunları yutturamazsınız. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. 600 bin olan öğrenci sayısını 60 bine düşürmüşlerdi. Kotalar kalkınca öğrenci sayısı 1 milyona çıktı: Bundan rahatsız oluyorlar. Benim acım var derdim var. 4 evladım var dördü de imam hatibe gitti. Ama kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Gidip Amerika'da İngiltere'de başörtülü okuyabildiler ama burada okuyamadılar.

Haberin Devamı

HER FIRSATTA CAMİ, BAŞÖRTÜSÜ VE KURAN DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR

Erkek evladım da katsayıya takıldı Gitti Amerika'da lisans eğitimi aldı Harvard'da master yaptı. Hazmedemiyorlar. Kıskanıyorlar. Bunlar her fırsatta cami, kuran, başörtüsü düşmanlığı yapıyorlar.

Benim haberim olsa derdim ki Mehmet Hocam sen napıyorsun? Senin bineceğin Mercedes'in fiyatı ne ya? Sen başlıklara niye bakıyorsunuz? Ya bunlar şaklaban ya. Bunlar ekonomiyi yönetecek halleri yok ya.

DOĞUDA MÜFTÜ BATIDA ALİSİZ ALEVİLİK TEMSİLCİSİNİ ADAY GÖSTERİYOR

Musluklarında kan akıyor ya. Bizim barışa ihtiyacımız var. Bölgede müftüyü aday gösteriyor. Ne diyor müftü: 'Benim partim o din olsa ben yine buradan aday olurdum' diyor. Ne talihsizlik. Batıda Alisiz Alevilik diyen temsilciyi aday gösteriyor. Paralel örgüt de bunlara lojistik destek sağlıyor. Kimler kimlerle el tutuştu. Dinime küfreden müslüman olsa diyorlar ya böyle bir noktadayız. Milletimiz her defasında bunlara dersini verdi.

Haberin Devamı

Paradan 6 sıfırı atacağız dedim olmaz dediler. Ne olur atarsak dedim, şöyle olur böyle olur dedi. Ama biz attık paramız dolar karşısında değer kazandırdı. Bir köşe yazarı da diyor di 6 sıfırı atsınlar taksim meydanında anırım diyordu. Enflasyon patlar dediler. Tam aksine enflasyonu tek haneye düşürdük.

Güven ve istikrarla yola devam edeceğiz. Gelin yeni Türkiye'yi hep beraber inşaa edelim.
Yeni anayasa ve başkanlık sistmeine ihtiyacımız var. bu tartışmalar arayışlar sadece bize ait değil. Tüm dünyada aynı süreç yaşanıyor. Bakın İtalya'da koalisyonları yasaklayan bir seçim sistemi geldi. Yüzde 40 oy aldın aldın almadın ikinci turda en fazla oyu alan parti tek parti iktidarı oluyor.

Bakın İngiltere'de 3 parti başkanı seçimleri kaybettiği için istifa ettiler. Ben ne diyordum 'Eğer birinci parti olmazsam partimden istifa ederim' ama bunlar diyemedi. Siyasetin de bir onuru var ya. Batılı bunu gösteriyor da sen niye gösteremiyorsun ya.

Biz görevi milletten aldık hesabı da millete vereceğiz. Rize yeni Türkiye'yi kurmaya hazır mı? Yeni anayasayı kurmaya hazır mı? Rize Başkanlık sistemini kurmaya hazır mı?

İnşaallah 26 Mayıs'ta SalaraTüneli'nin ihalesi yapılıyor. Güney çevre yoluna ba-ğlıyoruz.

MARMARAY'DA 18 AYDA 73 MİLYON VATANDAŞIMIZ GEÇTİ

18 ayda Marmaray'dan kaç vatandaşımız geçti biliyor musunuz? 73 milyon geçti. Biz Fatih'in evlatlarıyız. O karadan gemileri yürürttü biz de denizin altından Marmaray'ı inşaa ettik.

Yavuz Sultan Köprüsü yıl sonuna kadar tamamlanacak. 4 gidiş 4 geliş ve ortasında da hızlı tren geliyor. Ben size cek cak demiyorum bunlar bizim yaptıklarımız. Ama diğerleri ne anlatıyor görüyorsunuz.

Ben her partiye eşit mesafedeyim. Cumhurbaşkanıyım. Ama tabi gönlümde bir aslan yatıyor ayrı mesele. Bazı genel başkanlar diyor ki Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Ben seçim öncesi dedim tarafım, milletin tarafıyım dedim. Ha şimdi kalkıyorlar şikayet ediyorlar, YSK'ya gidiyorlar. Bu millet bana meydanlara çık diye oy verdi. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının vatan ihanet dışında hiç bir suçla yargılanması mümkün değil. Bunu da bilmiyorlar.

BİRİLERİ KENDİSİNE BAYRAK ARIYOR

Birileri kendisine ayrı bayrak arıyorlar, bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu bozun. Şehit kanıyla rengini almış bayrağımız var. Yıldızlarıyla şehitlerimizin ifadesiyle bayrağımız var. Bize bu yetmez mi ya. Bu birliğimizdir. Bu vatanı böldürtmeyiz, karşılarında bizi görürler. Devlet olarak, ordumuzla bunların karşısında oluruz.