Siyaset Cumhurbaşkanı Gül Buckingham Sarayında kalacak
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül Buckingham Sarayında kalacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pazar günü İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in davetlisi olarak İngiltere'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrünisa Gül ve beraberindeki heyetle, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Kraliçe 2’nci Elizabeth’in davetlisi olarak Pazar günü Londra’ya gidiyor. Buckingham Sarayı’nda kalacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül ünlü Westminster Katedrali’ni de ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyet İngiltere’nin Başkenti Londra’da 3 gün resmi temaslarda bulunacak.

GÜL VE EŞİ BUCKİNGHAM SARAYINDA KALACAK

Kraliçe Elizabeth’in davetlisi olarak İngiltere’ye giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ziyaretinin bir bölümünde Buckingham Sarayı’nda konaklayacak. Gül ve beraberindeki heyet, pazar günü havaalanında Kraliçe adına özel bir temsilci tarafından karşılanacak. Cumhurbaşkanı Gül ilk olarak 21 Kasım Pazartesi günü İngiltere Sanayi Konfederasyonu’nun düzenlediği (CBI) yıllık geleneksel konferansa konuşmacı olarak katılacak.

GÜL ÇİFTİ LİMUZİNLE SARAYA GÖTÜRÜLECEK

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretlerinin ikinci günü kaldıkları otelden Prens Charles ve eşi Camilla tarafından alınarak Kraliyet Süvari Birliği eşliğinde limuzinle saraya götürecek. Sarayda Kraliçe Elizabeth’in yanı sıra Prens William ile Prenses Kate Middleton tarafından karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Gül, burada Türk eserlerinin de yer aldığı Kraliyet kolleksiyonunun bulunduğu resim galerisini gezecek. Aynı gün Cumhurbaşkanı Gül Prens William ile Prenses Kate Middleton’ın evlendiği Westminister Katedrali’ni ziyaret ederek, burada savaşta yaşamlarını yitirmiş askerlerin anıtının bulunduğu bölüme çelenk koyacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Başbakan David Cameron’la Başbakanlık konutunu 10 Downing Street’de bir görüşme yapacak.

TÜRK KÖKENLİ LONDRA BELEDİYE BAŞKANI JOHNSON’LA BİRARAYA GELECEK


Cumhurbaşkanı Gül, Buckhingham Sarayı’nda Koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı Liberal Demokrat Nick Clegg ve İşçi Partisinin lideri Ed Miliband’la biraraya gelecek. Kraliçe Elizabeth, Gül çifti onuruna Buckhingham Sarayı’nda bir davet verecek. Prens Charles, eşi Camilla, Prens William ve eşi Kate ile kraliyet ailesinin diğer üyelerinin de katılacağı yemekte Kraliçe Elizabeth ve Cumhurbaşkanı Gül birer konuşma yapacaklar. Ziyaretinin üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Gül, Wilton Park’ta ‘Ortadoğu’daki tarihi değişim ve bunun küresel politika üzerindeki etkisi’ konulu konferansa katılacak. Daha sonra 2012 Londra Olimpiyat köyünü gezecek olan Cumhurbaşkanı Gül, burada Türk kökenli Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Dışişleri Bakanı William Hague ile biraraya gelip devam eden çalışmalar hakkında bilgi alacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarının son gününde, Türk şehitliğinin de bulunduğu, Kraliyet Denizcilik Şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin anısına düzenlenecek törene katılacak. 3 günlük yoğun programı bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ziyareti boyunca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eşiyle birlikte eşlik edecek. Kraliçe 2’nci Elizabeth ve eşinin Ekim 2009’da Türkiye’ye yaptıkları resmi gezinin karşılığı olarak gerçekleştirilecek olan ziyaret için günler önceden Londra ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Aynur TATTERSALL/ LONDRA, (DHA)

Haberin Devamı