Gündem Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı

Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı

Paylaş
Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı

Cumhurbaşkanlığına hakaret' suçlamasıyla dün gözaltına alınan ÖDP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kılıç tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kılıç, bu sabah saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeye alındı.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Kılıç, yakalanma şeklinin hukuk dışı olmasını gerekçe göstererek, ifade vermedi. Savcı Okan Bato ise Kılıç’ın ifadesini dahi almaksızın Emniyet’in evrakları üzerinden işlem yaptı.

Kılıç’ın “Cumhurbaşkanlığına hakaret” suçu işlediğini ileri süren Savcı Bato, “kuvvetli delil ve yoğun kasıt” nedeniyle Kılıç’ı tutuklanması istemiyle İzmir 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde sevk etti.

Mahkemeye çıkarılan Kılıç tutuklandı.

Avukatı Cemal Doğan'ın verdiği bilgiye göre Onur Kılıç mahkemede, kimi AİHM kararlarını sunarak, "Ben siyasi iktidarın eleştirdim, hakaret etmedim. Bir siyasetçiyim. Yönetenler de bu eleştirileri göze almak zorundadır. Ağır bile olsa katlanmak zorundadır" dedi. "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanan Kılıç Buca Cezaevi'ne gönderildi. Kararın açıklandığı sırada adliyede bekleyen Kılıç'ın arkadaşları sloganlar atarak, durumu protesto etti.

Haberin Devamı