Merkez Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç: GUHEM’in destekçisi olacağız

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç: GUHEM’in destekçisi olacağız

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç: GUHEM’in destekçisi olacağız

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç: GUHEM’in destekçisi olacağız

Hasan BOZBEY,(BURSA),(DHA)-GÖKMEN Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’u ağırladı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak yenilikçi teknolojilerin takipçisi olduklarını belirten Koç, GUHEM’in de bu anlamda destekçisi olacaklarını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde Bursa’ya kazandırılan GUHEM, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Başkanı Dr. Ali Taha Koç’u ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ve GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu ile birlikte GUHEM’deki interaktif sergi ve düzenekleri inceleyen Ali Taha Koç, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“GENÇLER MUTLAKA GUHEM’İ ZİYARET ETMELİ”

GUHEM’in özellikle gençler tarafından ziyaret edilmesi gerektiğine vurgu yapan Ali Taha Koç, merkezin uzay ve havacılık alanında insan kaynağının yetiştirilmesi anlamında çok büyük katkıları olacağını ifade etti. Başkan Koç, “GUHEM uzay ve havacılık alanında çok şey öğretilebilecek ve öğrenilebilecek bir yer. Bir uzay sevdalısı olarak bu tür teknolojik unsurların bu kadar basit bir şekilde gençlerimize anlatıldığı bir ortamın oluşturulmasından dolayı büyük bir mutluluk duydum. Bu yapının oluşumunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“UZAY ALANINDA BİLİM İNSANLARI GUHEM’DE YETİŞECEK”

Özellikle öğrencilerin uzaya ilgisinin artması gerektiğinin altını çizen Başkan Ali Taha Koç sözlerine şöyle devam etti: “GUHEM’e gelip de uzaya ilgisi artmayacak biri olacağını düşünmüyorum. GUHEM gerçekten gençlerimize o farkındalığı oluşturacak bir merkez olmuş. Öncelikle yapısıyla gerçekten insanların ilgisini çekiyor. Gençlerimizin hedefleri doğrultusunda kendilerini eğitmeleri gerekiyor. GUHEM için bu anlamda ilk tohumun atıldığı yapı diyebiliriz. Burayı ziyaret eden öğrencilerimiz sayesinde bu tohum büyüyüp yeşerip ürüne dönüşecek. Belki de uzay alanında bilim insanlarımız buradan çıkacaklar.”

“YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN DESTEKÇİSİYİZ”

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak yenilikçi teknolojilerin takipçisi ve destekçisi olduklarını aktaran Başkan Ali Taha Koç, “Uzay, Türkiye için yeni bir konu. Geçen yıl Türkiye Uzay Ajansı kuruldu ve arkasından Milli Uzay Programımız açıklandı. Ülke olarak uzayla ilgili her türlü teknolojik ve dijital altyapıya sahip olmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisimiz, bu teknolojik altyapının oluşturulması konusunda hem Türkiye Uzay Ajansımıza hem de GUHEM’e destek vermeye devam edecek.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı