Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Paylaş
Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)-KONYA Cumhuriyet Savcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Solmaz, “Hakimlik ve Savcılık Mesleği” adlı konferansta mesleğin öğrenim süreciyle ilgili öğrencilerle notlar paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen konferansa birçok öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılışında konuşma yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Üstün, fakülte olarak öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösterdiklerini belirterek 'SÜ Hukuk Fakültesi Konferanslar Serisi’nin öğrencilere önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını söyledi.

RAMAZAN SOLMAZ, ‘ARKADAŞLARIMIZIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANIN, ADLİYEMİZİ TANIYIN’

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Kariyeriniz açısından İngilizcenin yanında Çince, Rusça, İspanyolca, Arapça düşünebilirsiniz. 2’nci sınıftan itibaren hakimlik, savcılık ve avukatlık düşünüyorsanız arkadaşlarımızın deneyimlerinden istifade etmenizi, adliyeyi tanımanızı isteriz. Özellikle ne seçiyorsanız, ne seçmek istiyorsanız kariyerinizi planlamaya başlamalısınız. En iyi karar verebilecek insanlar sizlersiniz. Bu konuda tecrübeyle ilgili bir şey düşüyorsa biz her zaman hazırız.” dedi.

“ADALET DUYGUSUNDAN AYRILMAYIN”

Solmaz, mesleği gereği Türkiye’nin birçok yerini görme imkânı bulduğunu belirterek, “Konya benim 11’inci görev yerim. İnsanları, yöreyi tanıyorsunuz. Dostlar ediniyorsunuz. Bunlar ileride birikmiş bir tecrübe olarak karşınıza çıkıyor. Yıllardır bu işi yapıyorum. Mesleğin çok artısını gördüm. Meslek sizde birtakım şeyleri geliştiriyor. Türk milleti adına karar veriyorsunuz, verdiğiniz kararın hukuk anlamında insanları tatmin etmesi lazım. O yüzden hakimlerin, savcıların, avukatların ve bu meslek çatısı altındakilerin bu anlamda sorumlulukları çok yüksek. Adalet duygusundan hiçbir zaman şaşmamak, adalet duygusundan ayrılmamak anlamında idealinizin olması lazım. Bu anlamda da hepinizin gözünde o ışığı görüyorum.” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı